Με σκοπό την τουριστική προβολή του δήμου από τις 12 έως τις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα η γιορτή κρασιού Δραμοινογνωσία.

 

Η Δραμοινογνωσία είναι ένα παιχνίδι γεύσεων, αρωμάτων, χρωμάτων και ηχοχρωμάτων. Είναι μια πραγματική γιορτή που ξετυλίγεται από τους αμπελώνες στην ύπαιθρο μέχρι τα εστιατόρια, τα στέκια διασκέδασης και τους δρόμους της πόλης, πάντα με επίκεντρο τον οίνο!

 

Η διοργάνωση λαμβάνει χώρα τα 5 τελευταία χρόνια και έχει ως στόχο να ανοίξει νέους δρόμους και να προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες στους επισκέπτες και τους λάτρεις του οίνου. Και φέτος, το ταξίδι μέσα από τα μονοπάτια του Διόνυσου, συντίθεται από τα μυστικά της τέχνης της αμπελουργίας, τις σπάνιες συνταγές, εικαστικά δρώμενα και τη μουσική.

 

Η σχέση της Δράμας με το κρασί και με το Διόνυσο χάνεται στα βάθη των αιώνων υπάρχουν. Σήμερα στην περιοχή υπάρχουν εννέα από τα πιο σύγχρονα οινοποιεία στην Ελλάδα, ενώ εδώ δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά μοντέρνες οινοποιητικές τεχνικές, σε εξαιρετικές ποικιλίες όπως η Μαλαγουζιά, το Tempranillo, το Μοσχάτο και το Chardonnay συνδέοντας το όνομα τους με την περιοχή. Ο δε συνδυασμός του Ελληνικού Ασύρτικου και του κοσμοπολίτικου Sauvignon Blanc, είναι το σήμα κατατεθέν όλων των οινοποιείων της περιοχής και ο Δήμος Δράμας θα εξετάσει στο προσεχές μέλλον την ιδέα μιας προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης.

 

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Δήμος Δράμας έχει κάνει αίτημα να συμμετάσχει στο RECEVIN- EUROPEAN NETWORK OF WINE CITIES και αναμένει απάντηση ώστε να ενταχθεί και η Δράμα με το εξαιρετικής ποιότητας οίνο της στον ευρωπαϊκό χάρτη των Πόλεων του Οίνου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαυλόπουλος για την Παναγία των Παρισίων: Λαβωματιά στην ψυχή μας
Επόμενο άρθροΣτόχος μας μια καθαρή, ευρεία νίκη στις ευρωεκλογές