Ερωτήματα… φωτιά που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την τεράστια περιουσία του Γιώργου Τράγκα και τα 17 πολυτελή ακίνητα σε όλο τον κόσμο, αλλά και με τους ράβδους χρυσού που είχε στην κατοχή μέχρι να φύγει από την ζωή και πλέον διεκδικούν οι κληρονόμοι του.

Μάλιστα, λέγεται ότι συνολική τους αξίας είναι 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα είναι οι πρώτες που θα κατασχεθούν, εφόσον δεν αποδειχθεί η προέλευσή τους.

Ο αγώνας των Αρχών είναι να βρουν από που έφτασαν οι ράβδοι χρυσού στα χέρια του Γιώργου Τράγκα. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για 10 ράβδους σε θυρίδα, με την αξία τους να μπορεί να φτάνει συνολικά και τα 2,5 εκατ. ευρώ, όπως μετέδωσε η εκπομπή Live News του Mega.

Την ώρα που η έρευνα της αρχής για το πόθεν έσχες έχει βάλει στο στόχαστρο και συνεργάτες αλλά και μακρινούς συγγενείς του Γιώργου Τράγκα που εμφανίζονται να είχαν συμμετοχή στις επιχειρήσεις του δημοσιογράφου, η προέλευση των ράβδων χρυσού αποκτά κομβική σημασία.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν μασάει τα λόγια του και λέει πως η περιοχή που κυρίως θα μπορούσαν να προέρχονται οι ράβδοι χρυσού είναι στη Νότια Αμερική.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για 10 ράβδους σε θυρίδα, με την αξία τους να μπορεί να φτάνει συνολικά και το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Την ώρα που η έρευνα της αρχής για το πόθεν έσχες έχει βάλει στο στόχαστρο και συνεργάτες αλλά και μακρινούς συγγενείς του Γιώργου Τράγκα που εμφανίζονται να είχαν συμμετοχή στις επιχειρήσεις του δημοσιογράφου, η προέλευση των ράβδων χρυσού αποκτά κομβική σημασία.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν μασάει τα λόγια του και λέει πως η περιοχή που κυρίως θα μπορούσαν να προέρχονται οι ράβδοι χρυσού είναι στη Νότια Αμερική.

Οι Αρχές την ίδια ώρα ψάχνουν:

  • Από πού προέρχονται οι ράβδοι χρυσού;
  • Γιατί δόθηκαν στον δημοσιογράφο;
  • Πως έγινε η μεταβίβαση τους;
  • Ποια παραστατικά υπάρχουν;
  • Ο άνθρωπος που τις έδωσε στον Γ. Τράγκα πως τις προμηθεύτηκε;

Από κόσκινο οι συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των Αρχών μπάινουν και συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα με έλεγχο και πάγωμα και των δικών τους στοιχείων μεταξύ των ελεγχόμενων φέρεται να είναι και στενός συνεργάτης του ο οποίος επί χρόνια είχε υψηλόβαθμες θέσεις στις επιχειρήσεις του Γ. Τράγκα.

Κύκλοι του συνεργάτη αυτού πάντως λένε πως ο ίδιος όχι μόνο δεν είναι εμπλεκόμενος αλλά μάλιστα του οφείλονται δεδουλευμένα.

«Ήξερε πως υπήρχε μία σημαντική περιουσία του Γιώργου Τράγκα αλλά η αυτά που αποκαλύπτονται ξεπερνούν κάθε φαντασία μάλιστα και στον ίδιο οφείλονται λεφτά από τον Γιώργο Τράγκα και μετά την κηδεία είχε έρθει σε επαφή με τον γιό του Γιώργου Τράγκα, Γιάννη, για να μεσολαβήσει ως κληρονόμος να εξοφληθεί το χρέος», αναφέρουν κύκλοι του συνεργάτη του Γιώργου Τράγκα.

Οι συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα που βλέπουν το τσουνάμι των αποκαλύψεων στις τηλεοράσεις και νιώθουν την δικαιοσύνη να τους βάζει στην απόχη της λένε πως νοιώθουν αδικημένοι και προβληματισμένοι από την πορεία που πήραν τα πράγματα.

«Δεν γνωρίζω τίποτα για δέσμευση περιουσιακών μου στοιχείων. Δεν έχω καθόλου περιουσία, είμαι συνταξιούχος. Το μόνο που έχω είναι η σύνταξή μου, δεν έχω ούτε αυτοκίνητο, ούτε μαντήλι να κλάψω. Είχα συνεργαστεί με τον Γιώργο Τράγκα κατά το παρελθόν. Μάλιστα, είχα καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκισης, επειδή αυτές οι επιχειρήσεις είχαν πτωχεύσει για χρέη στο δημόσιο. Δεν είχα καμία πρόθεση να συμμετέχω σε διοικητικά συμβούλια και τέτοια. Εκείνος με πίεζε για να μπορέσει να υλοποιήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια. Μπλεχτήκαμε και την πατήσαμε γιατί ήμασταν οι πρόθυμοι ηλίθιοι. Όσοι συνεργαζόμασταν με τον Γιώργο Τράγκα, δεν γνωρίζαμε ότι έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλη περιουσία. Γνωρίζω ότι είχε πάρει αρκετά χρήματα από τις αγοραπωλησίες καναλιών στις οποίες συμμετείχε, αλλά και από τις μετεγγραφές που έκανε στα ραδιόφωνα», δήλωσαν συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα.

Οι συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα περιμένουν τώρα να δικαιωθούν όπως λένε, αλλά και να σταματήσουν να είναι κάτω από το μεγεθυντικό φακό της δικαιοσύνης για κάτι που, όπως λένε, δεν έκαναν.

Τι λέει το πόρισμα της Αρχής για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Το πόρισμα για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, το οποίο εξετάζει τις περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με αυτό, το 2008 ο Γιώργος Τράγκας έλαβε δάνειο ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Το 2018 το εν λόγω δάνειο αποπληρώθηκε και η τράπεζα του «χάρισε» περίπου 600.000 ευρώ.

Την περίοδο 2002 – 2020, σύμφωνα με το πόρισμα, το εισόδημα του δημοσιογράφου ήταν 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ της συζύγου του, Μαρίας Καρρά, 446.000 ευρώ.

Την ίδια περίοδο, 2002 – 2020, η αντικειμενική αξία των ακινήτων του ζεύγους υπολογίζεται τουλάχιστον στα 23 εκατ. ευρώ, ενώ στην κατοχή τους έχουν και δύο θυρίδες με άγνωστο περιεχόμενο.

Το 2013, και πάντα σύμφωνα με το πόρισμα, σε τράπεζα του Μονακό, ο γνωστός δημοσιογράφος κατέθεσε ράβδους χρυσού αξίας 2,5 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣπυρόπουλος: Στο Δίστομο εκκρεμεί η δικαίωση, για επανόρθωση και αποκατάσταση για τα εγκλήματα που διέπραξε το ναζιστικό καθεστώς
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Να ζητήσει συγγνώμη από τον Γ. Μπουρνού ο Ν. Παναγιωτόπουλος