Στην εκπομπή “Κόκκινη Κάρτα” μίλησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Γιώργος Τόρης διαψεύδοντας τα λόγια του Ιάσονα Αποστολάκη περί μετρήσεων στο νερό με τιμές χλωριόντων μεγαλύτερες των 1000 mg/l που δεν δημοσιοποιούνται.

Επιπρόσθετα τόνισε πως η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει σε αποκατάσταση των αεραγωγών μέχρι το 2022 και όποιο πρόβλημα υπάρχει θα έχει αποκατασταθεί.

Πιο συγκεκριμένα:
“Ντράπηκε και η ντροπή, με την ανακοίνωση του επικεφαλής των “Μαζί για το Βόλο;”, σχετικά με την ποιότητα του νερού στην πόλη μας. Μια ανακοίνωση η οποία βρίθει ψευδών, ανακριβειών και ακραίων συκοφαντικών “πληροφοριών”, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να γίνει γνωστή η παρουσία τους στην πόλη, καθώς ήδη από τις αδικαιολόγητες απουσίες τους, έχουν κοπεί οριστικά και αμετάκλητα από την επόμενη μέρα του Βόλου.

Οι “Μαζί για το Βόλο;”, ακολουθούν την αρχή “αν δεν μας βολεύει η αλήθεια, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια. Προς ενημέρωση λοιπόν των πολιτών τα ακόλουθα:

Είναι απολύτως ψευδές ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν ενημερώνει τους πολίτες για την ποιότητα του νερού. Αντί της συκοφαντίας περί κρυφών αναλύσεων, ο μικρός Ιάσονας θα μπορούσε να μπει στο site της υπηρεσίας όπου αναρτάται το σύνολο των αναλύσεων. Οφείλουν να κατανοήσουν οι “Μαζί για το Βόλο;”, ότι η ΔΕΥΑΜΒ λειτουργεί σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας. Ουδέποτε όμως οι “Μαζί για το Βόλο;”, επικοινώνησαν με την υπηρεσία για να ενημερωθούν, αντίθετα προτιμούν την πληροφόρηση από αγράμματους πληροφοριοδότες, εγκολπούμενοι ποιες ακριβώς δημοκρατικές αξίες;

Είναι απολύτως ψευδής και συκοφαντικός ο ισχυρισμός, ότι “τα μηχανήματα” απιονισμού” δεν δουλεύουν, όπως λένε κάποιο περίοικοι!!! Πρώτα πρώτα, δεν υπάρχουν μηχανήματα απιονισμού στο δίκτυο του νερού. Οι μονάδες απιονισμού χρησιμοποιούνται στα χημικά εργαστήρια για την υποβοήθηση των αναλύσεων. Η ΔΕΥΑΜΒ, διαθέτει τρεις μονάδες αντίστροφης όσμωσης (αφαλάτωσης), οι οποίες λειτουργούν συνεχώς και απρόσκοπτα, συνεισφέροντας στο υδραγωγείο της πόλης 5.000 κυβικά μέτρα νερού το 24ωρο. Αξίζει όμως να εστιάσουμε στην πηγή της πληροφορίας. “Κάποιοι περίοικοι”. Θυμόμαστε όλοι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε συκοφαντηθεί για αγορά βίλας στο Σούνιο, ακριβώς με πληροφορίες περιοίκων. Άρα, περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την αποκάλυψη του πολιτικού φορέα των “Μαζί για το Βόλο;”, που προφανώς δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάπου προς Μακελειό και Χίο, εκτιμούμε.

Είναι απολύτως συκοφαντική η αποστροφή της ανακοίνωσης ότι “ Βέβαια εντός των ημερών, αφού κάνετε διάφορες αλχημείες, θα πάρετε καινούργιες μετρήσεις, για να μας πείτε ότι το νερό είναι καλό”. Είπαμε και παραπάνω, ότι η ΔΕΥΑΜΒ, λειτουργεί σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας και ότι το σύνολο των αναλύσεων (οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω είναι τριπλάσιες από αυτές που προβλέπει η νομοθεσία) αναρτώνται στο site της υπηρεσίας. Αν οι “Μαζί για το Βόλο;”, έμπαιναν στον κόπο αντί να ενστερνίζονται την παραπληροφόρηση των αγράμματων πληροφοριοδοτών, να ανοίξουν το site, θα έβλεπαν ότι οι υπερβάσεις στα χλωριόντα που εμφανίστηκαν σε ορισμένα σημεία της πόλης στις 10/8/2021, θεραπεύτηκαν την αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Είναι απολύτως ανακριβές, ότι στα τελευταία 7 χρόνια, δεν ήρθε “ούτε μια σταγόνα νερού στον Βόλο”. Τα τελευταία 7 χρόνια αφενός μεν το ισοζύγιο του υδραγωγείου, άλλαξε υπέρ των πηγαίων κατά 10%, σαν αποτέλεσμα σωρείας παρεμβάσεων, αφετέρου ακριβώς σε αυτά τα χρόνια, μέσω της εκπόνησης του MASTER PLAN, δρομολογήθηκε η οριστική επίλυση του υδροδοτικού της πόλης, καθώς το 2023 με την κατασκευή εμβληματικών έργων, η πόλη θα απολαμβάνει 100% πηγαίο νερό.

Η αναφορά στην Αγριά, είναι απολύτως μικρόψυχη. Αντί να βρεθούν στο πλευρό της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία μπροστά σε ένα παντελώς απρόβλεπτο γεγονός, αυτό της εμφάνισης υδράργυρου σε γεώτρηση, κατάφερε σε 30 μέρες, να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα πολύπλοκο έργο, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα υδροδότησης της Αγριάς, φορτώνουν στην ΔΕΥΑΜΒ και τα προβλήματα της ΔΕΗ. Φυσικό επακόλουθο της επιθυμίας τους, η ΔΕΥΑΜΒ να αποτύχει, η Αγριά να μείνει χωρίς νερό για νάχουμε να λέμε. Αντιπολίτευση από τα Lidl.

Iδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν πτυχές της ανακοίνωσης, όπου οι “Μαζί για το Βόλο;”, εγκαλούν τους εργαζόμενους και τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, σαν ψεύτες, ότι κρύβουν στοιχεία, ότι δεν ενημερώνουν τους πολίτες και ζητούν από το Δήμαρχο να πάρει μέτρα. Θα πρέπει να καταλάβουν, ότι καταδικασμένοι από τον λαό του Βόλου, απόντες από τα προβλήματα και τις αγωνίες των πολιτών, ψεύτες και συκοφάντες δεν μπορούν να διεκδικούν “συγκυβέρνηση” ούτε έχουμε ανάγκη τις συμβουλές τους, οι οποίες άλλωστε είναι υποβολιμιαίες. Η ΔΕΥΑΜΒ λειτουργεί και χάρις στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, ανορθώνεται και κερδίζει μέρα με τη μέρα το χαμένο έδαφος, βγαίνοντας από την ανυποληψία στην οποία την είχαν καταδικάσει οι προηγούμενοι.

Κλείνοντας, κατανοούμε την απέχθεια του μικρού Ιάσονα για τη θάλασσα. Άλλωστε, όλο τον Αύγουστο, που η ΔΕΥΑΜΒ νυχθημερόν εργάζονταν για την πόλη, τον αφιέρωσε σε ορεινές αναρτήσεις. Πρόκυπτει αβίαστα όμως και από την ανακοίνωση, ότι έχει πάρει τα βουνά”.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΒόλος – Θρίλερ με θάνατο εμβρύου λίγο πριν τη γέννα – Γιατί παραμένει επί 20 ημέρες στον νεκροθάλαμο
Επόμενο άρθροΔιευθύντρια ΜΕΘ «Αχιλλοπούλειου» σε αρνητές: «Όποιος δεν θέλει, ας μην έλθει στο Νοσοκομείο»