«Σχεδόν δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, με καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων, με εκτόξευση θανάτων και διασωληνωμένων και με την απειλή νέων μεταλλάξεων του ιού, η κυβέρνηση αρνείται να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας, επενδύοντας σε μέτρα κοινωνικού αυτοματισμού, για να μείνει στο απυρόβλητο η εγκληματική πολιτική της.

»Από τη μια δήθεν καταγγέλλει τον ανορθολογισμό κι από την άλλη φτάνει στο «άκρον άωτον» του ανορθολογισμού, να ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός ότι «δεν έχει διαφορά η νοσηλεία διασωληνωμένων εντός ή εκτός ΜΕΘ«» δήλωσε ο Γιάννης Γκιόκας, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, από την περιοδεία του στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

«Η εικόνα κι από το Θριάσιο Νοσοκομείο, όπως κι από αλλά νοσοκομεία πρώτης γραμμής, έχουν το αποτύπωμα αυτής της πολιτικής. Υγειονομικοί με ξεπερασμένα τα όρια των αντοχών τους, υπηρεσίες υποστελεχωμένες, προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων σε μια διαρκή ομηρία περιμένοντας πότε θα λήξουν οι συμβάσεις τους και θα απολυθούν.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ – Επίθεση σε Μητσοτάκη για τη θνητότητα και τις εκτός ΜΕΘ διασωληνώσεις – Καλεί τους γιατρούς να πάρουν θέση

»Είναι προφανές ότι η κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων και των εργαζομένων σε αυτά δε χωράει στο πλαίσιο μιας πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα και κόστος, που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και που αποτελεί τον πυρήνα και των σχεδίων για το «νέο ΕΣΥ»» προσέθεσε ο Γ. Γκιόκας και κατέληξε στη δήλωσή του:

«Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον καθημερινό αγώνα των υγειονομικών και θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην προβολή και υπεράσπιση των δίκαιων διεκδικήσεών τους, όπως είναι η ένταξή τους στα βαρέα κι ανθυγιεινά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚαταγγελία ΠΟΕΔΗΝ – Ασθενείς με κοροναϊό μεταφέρονται για εξετάσεις μέσα στη βροχή
Επόμενο άρθροΞεκίνησε προπονήσεις ο Κρίστιαν Έρικσεν