Δυο μαθήτριες του Γυμνασίου Ιωλκού έμειναν χθες στο δρόμο, επειδή ο διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Ιωλκού δεν επέτρεψε να επιβιβαστούν στο λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές του Δημοτικού.

Συγκεκριμένα, το μεσημβρινό δρομολόγιο του λεωφορείου από το Δημοτικό σχολείο Ιωλκού αναχωρεί στις 13:00, ενώ του Γυμνασίου στις 14:00. Δυο μαθήτριες του Γυμνασίου που σχόλασαν νωρίτερα, θέλησαν να πάρουν το λεωφορείο του Δημοτικού για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελία του γονέα μιας εκ των δυο μαθητριών, ο διευθυντής του Δημοτικού σχολείου τις κατέβασε από το λεωφορείο, με αποτέλεσμα τα δυο κορίτσια να παραμείνουν στο δρόμο και εκτεθειμένα στη βροχή μέχρι να φτάσει στο σχολείο για να τα παραλάβει ένας εκ των δυο γονιών.

Εκνευρισμένος με τη συμπεριφορά του διευθυντή, ο πατέρας της μιας μαθήτριας ζήτησε εξηγήσεις για την άρνησή του να επιβιβαστούν στο λεωφορείο του Δημοτικού και εκείνος απάντησε ότι έπραξε σύμφωνα με τη νομοθεσία. Ο γονιός επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ που έχει κάνει τη σχετική σύμβαση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα σχολικά δρομολόγια, κ. Νίκο Ευαγγελινό, ο οποίος δήλωσε ότι εκ μέρους του Αστικού ΚΤΕΛ δεν υπάρχει πρόβλημα όταν απαιτείται να επιβιβάζονται στο λεωφορείο του Δημοτικού και μαθητές του Γυμνασίου.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι αυτό συμβαίνει συστηματικά με μαθητή του Γυμνασίου που διαμένει στην Άλλη Μεριά, γεγονός που γνώριζαν οι δυο μαθήτριες όταν επιχείρησαν να επιβιβαστούν χθες στο λεωφορείο. Τα δυο κορίτσια θα κατέβαιναν στη στάση της Αγίας Τριάδας που είναι και το τέρμα της συγκεκριμένης λεωφορειακής γραμμής.

Προηγούμενο άρθροΗλιόπουλος – Σειρά «άμεσα εφαρμόσιμων μέτρων, ακριβώς για να αποφύγουμε το ενδεχόμενο του lockdown»
Επόμενο άρθροΖάκυνθος – Μεγάλες ζημιές προκάλεσε ανεμοστρόβιλος στο χωριό Καλαμάκι