Το 2ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων με τον τίτλο «Γρεβενών Γεύσεις»,  διοργανώνει από σήμερα  Τρίτη 2 έως την Πέμπτη 4 Ιουλίου ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών στην Κεντρική πλατεία της πόλης. Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, η ανάδειξη και προώθηση της γαστρονομικής ταυτότητας αλλά και η γνωριμία των καταναλωτών με τους παραγωγούς-επιχειρηματίες των Γρεβενών. Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία, στα περίπτερα των εκθετών, γνωρίσουν και να τα γευθούν τοπικά προϊόντα βασισμένα στις παραδοσιακές συνταγές, με αγνά υλικά της Γρεβενιώτικης Γης, μέσα από σύγχρονες τεχνικές και να διασκεδάσουν με τις παράλληλες εκδηλώσεις. Επίσης στο πλαίσιο του τριήμερου Φεστιβάλ το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών, με την σημαντική βοήθεια των μελών του, διοργανώνει την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 και πάλι την «Λευκή Νύχτα».

Την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 στις  19:30 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ. Στις 20:00 ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Πηγαδιτσιωτών» θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς. Στις 20:30 θα εμφανιστεί η Παιδική Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών, υπό την διεύθυνση της Φωτεινής Γκιουλέκα. Στις 21:30 θα δοθεί συναυλία με το Ρεμπέτικο μουσικό  ΕΝΑΡΕ.

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 από τις  20:00 θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, ο Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης «Ο Αιμιλιανός», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μαρκίδες Πούλιου» Σιάτιστας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δήμητρας Δεσκάτης. Τους Πολιτιστικούς Συλλόγους συνοδεύει μουσικά το τοπικό παραδοσιακό μουσικό σχήμα του κ. Τάκη Γκόβα. Στις 21:30 θα δοθεί συναυλία με το μουσικό σχήμα ΑΜΑΝΙΤΕΣ.

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 από τις 20:00 παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοπατσαραίων επαρχίας Ελασσόνας Το Κοπάτσι», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού Θεσσαλονίκης «Ανατολική Ρωμυλία» και ο Σύλλογος Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης. Τους Πολιτιστικούς Συλλόγους συνοδεύει μουσικά το τοπικό παραδοσιακό μουσικό σχήμα του κ. Λάμπρου Τσιοτίκα. Στις 21:30 θα δοθεί συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα με το μουσικό σχήμα του κ. Τάκη Δρουδάκη.

Από τις 21:00 έως 12:00  τα μεσάνυχτα θα πραγματοποιηθεί η «Λευκή Νύχτα». Οι έμποροι που συμμετέχουν στη δράση θα περιμένουν τους καταναλωτές  για να τους εξυπηρετήσουν μέχρι με μεγάλη ποικιλία εμπορευμάτων σε τιμές εκπτώσεων. Οι αποδείξεις των αγορών, μετά από κλήρωση, αντιστοιχούν σε μεγάλα και πλούσια δώρα.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Γυναίκες δηλητήριο» στο Θερινό Σινεμά της ΕΡΤ2
Επόμενο άρθροΜε δύο νέες παραγωγές το ΚΘΒΕ υποδέχεται το καλοκαίριΜε δύο νέες παραγωγές το ΚΘΒΕ υποδέχεται το καλοκαίρι