«Το αποτέλεσμα τον ευρωεκλογών για μένα προσωπικά ήταν ένα μια δυσάρεστη έκπληξη αλλά το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να αλλάξει».
Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γρηγόρης Στογιαννίδης.
Επι πλέον πρόσθεσε πως συνήθως στην Ελλάδα οι πολίτες αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές ως ψήφος διαμαρτυρίας εναντία στην εκάστοτε κυβέρνηση. «Ήταν ψήφος διαμαρτυρίας και περιμένανε κάτι περισσότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Περίμεναν ίσως πράγματα που εμείς δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε σε αυτή την τετραετία. Εγώ ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ομολογήσω ότι κάποια πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε δεν προλάβαμε να τα κάνουμε» σημείωσε ο κ.Στογιαννίδης.
Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να στηρίξει τους πολλούς που μέσα στα μνημόνια χτυπήθηκαν κατάφωρα. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες κοινωνικές ομάδες οι οποίες δεν στηρίχθηκαν όσο θα έπρεπε. Θεωρώ ότι αυτό θα είναι το πρώτο μέλημα στην επομένη τετραετία .Για αυτό ζητάμε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει μετρά και υπέρ άλλων κοινωνικών κατηγοριών που δεν του δόθηκε ο χρόνος γιατί μέχρι τον Αύγουστο του 2018 έπρεπε να ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα. Την Ελλάδα δεν την χρεωκόπησε ο ΣΥΡΙΖΑ.Παρέλαβε μια χρεωκοπημένη Ελλάδα ,δεν πρέπει να το ξεχνάμε και προσπάθησε και έβγαλε αυτή την Ελλάδα μέσα από το βούρκο που την είχαν βυθίσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τόνισε ο βουλευτής Ξάνθης και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Γρηγόρης Στογιαννίδης.
Να θυμίσω ότι το Φεβρουάριο του 2015 δεν υπήρχε η δυνατότητα να καταβληθούν οι συντάξεις και οι μισθοί των δημοσίων υπάλληλων. Σήμερα το Ελληνικό κράτος έχει 32 δις ευρώ μαξιλάρι και μπορεί να στηρίξει τα επόμενα χρόνια της ανάγκες του Ελληνικού κράτους. Σήμερα η Ελλάδα κατάφερε να ξαναποκτήσει την εμπιστοσύνη και να ανακτήσει το κύρος της φυσικά με την στήριξη του και θυσίες του Ελληνικού λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση διαχειρίστηκε ένα μνημόνιο έφτασε να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια και ζητά την ψήφο και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Οι Έλληνες πολίτες στις 7 Ιουλίου πρέπει να αποφασίσουν , συντήρηση η πρόοδος με τους πολλούς, ή με την οικονομική ελίτ που εκπροσωπεί η ΝΔ».
Πρώτη προτεραιότητα στην περίοδο που πέρασε ήταν η μείωση της ανεργίας. «Έχουμε καταφέρει να μειώσουμε την ανεργία κατά δέκα μονάδες .Ένα μεγάλο επίτευγμα ήταν το δικαίωμα που δώσαμε σε όλους τους Έλληνες ασφαλισμένους και ανασφάλιστους να έχουν πρόσβαση στην δημόσια υγεία στην προσπάθεια να αναδομήσουμε το κοινωνικό κράτος. Η στήριξη της εργασίας η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού ενός ρατσιστικού μέτρου που πάρθηκε με απόφαση του 2012 του τότε υπουργικού συμβουλίου. Η ΝΔ στηρίζει την εργασιακή ζούγκλα ο ΣΥΡΙΖΑ την εργασιακή ειρήνη. Εργασία με κανόνες αξιοπρεπείς εργασία με αξιοπρεπούς μισθούς σημείωσε ο κ. Στογιαννίδης.
Σε ότι αφορά το νομό Ξάνθης παραδέχθηκε πως «ίσως δεν καταφέραμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα προσπαθήσαμε και οι τρεις βουλευτές ο καθένας στον τομέα του και βελτιώσαμε κάποια πράγματα. Ζητάμε όμως με βάση τον αναπτυξιακό νόμο που ψηφίσαμε, κίνητρα για την Ξάνθη και την Θράκη κίνητρα υπό έλεγχο που θα μειώσουν την ανεργία συνολικά».
Για την υπαρκτή δυσκολία μετακίνησης δημόσιων υπάλληλων αλλά κυρίως των γιατρών στα Νοσοκομεία της περιφέρειας ΑΜ-Θ σημείωσε πως, «θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν με τροποποίηση στις άγονες περιοχές με κίνητρα όπως για νησιά και θα έδινε το δικαίωμα στους γιατρούς να εργάζονται για πέντε χρόνια στην περιοχή και θα μπορούσαν μετά να έχουν το δικαίωμα για προσωποπαγείς θέσεις της επιλογής τους σε άλλη πόλη. θα ήταν ένα μεγάλο κίνητρο να εργαστούν οι γιατροί στα νοσοκομεία της περιοχής .Γιατί τώρα προκηρύσσονται θέσεις αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα. Δεσμεύομαι ότι στην επομένη περίοδοι θα είναι η πρώτη προτεραιότητα μου να δοθούν θα κίνητρα αυτά στους γιατρούς για να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία μας και την δημόσια υγεία στην Θράκη», σημείωσε κλείνοντας ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Γρηγόρης Στογιαννίδης.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης του Γ Στογιαννίδη.

https://drive.google.com/open?id=1oL2C0Qy4pg9hGyxXuXdm7cLSkl5Buvn_

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚλειστά τα 2 τούνελ στα Τέμπη λόγω συντηρήσεων
Επόμενο άρθροΡωμαϊκό Ωδείο: Μουσική ξενάγηση στις ρίζες του ζεϊμπέκικου