Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) καταγγέλλει τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ, η οποία, όπως επισημαίνει, «προχώρησε στην κατάθεση αγωγής κατά του Σωματείου των εργαζομένων σε ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ, επειδή συμμετείχαν σε τρίωρη στάση εργασίας του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας».

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ «η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, η οποία ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων, φανερώνει ότι η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ λειτουργεί δυστυχώς ως «βασιλικότερη του βασιλέως» και δεν διστάζει να αξιοποιεί τον Νόμο 4808/2021 την ίδια ημέρα συζήτησης της προσφυγής εργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων στο ΣτΕ κατά του νόμου αυτού».

Προκλητική αξίωση

«Η αξίωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ είναι τουλάχιστον προκλητική. Ζητά φυλάκιση και χρήματα από συνδικαλιστές, επειδή διεκδικούν τα δικαιώματα των εργαζομένων που εκπροσωπούν.

Απαιτούμε από τη διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών να πάρει εδώ και τώρα πίσω τη ντροπιαστική αυτή αγωγή. Τους εργαζόμενους δεν τους φοβίζουν ούτε οι αγωγές ούτε γενικότερα οι αυταρχικές συμπεριφορές. Ακόμη και, αν αυτές συνεχιστούν, οι αγώνες δεν θα σταματήσουν» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Η ανακοίνωση των σωματείων: Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ

Οι προθέσεις των ανθρώπων που κυβερνούν αυτήν την χώρα είναι γνωστές. Υπακούοντας τυφλά στα αφεντικά τους, αυτούς τους ελάχιστους τύπους που είναι το μεγάλο κεφάλαιο στην χώρα, πρέπει να φιμώσουν και να στραγγαλίσουν οποιαδήποτε φωνή διαμαρτυρίας. Για να μπορούν ανενόχλητοι να χτίσουν την επόμενη γενιά σκλάβων – εργατών που δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ με υποκατώτατους μισθούς και επιδόματα τα οποία βεβαίως τα χρωστούν στην μεγαλοσύνη του αφέντη!!!

Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων το αγώι το φόρτωσαν στο σαμάρι του φουκαρά του εργαζόμενου. Χρησιμοποίησαν αρκετά εργαλεία για να το πετύχουν αυτό. Μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, ενιαίο μισθολόγιο και εσχάτως τον περίφημο νόμο Χατζηδάκη που μόνο εργασιακό νόμο δεν τον λες.

Σε αυτόν τον νόμο οι τρικλοποδιές σε οποιαδήποτε κίνηση διαμαρτυρίας είναι για την ώρα αμέτρητες. Ερμηνεύοντας και εφαρμόζοντας τον νόμο, τις συναντάς σχεδόν σε κάθε άρθρο. Τελικά είναι ένας νόμος γραμμένος από τον ΣΕΒ κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του ΣΕΒ.

Όμως αυτό δεν αρκεί στους «άριστους». Από την πρώτη φετινή μεγάλη απεργία της έδειξαν τις προθέσεις τους, σέρνοντας στα δικαστήρια πρωτοβάθμια σωματεία που έκαναν το αυτονόητο, δηλαδή συμμετείχαν σε μια πανελλαδική, πανεργατική απεργία. Το ίδιο είχαν πρόθεση να κάνουν στην απεργία της πρωτομαγιάς αλλά ευτυχώς για αυτούς δεν το τόλμησαν.

Τώρα ήρθε η σειρά των ενοχλητικών συνδικάτων της ΣΤΑΣΥ που αύριο θα οδηγηθούν στο δικαστήριο γιατί κάνουν το εξής ανήκουστο!!! Συμμετέχουν σε μια τρίωρη στάση εργασίας του ΕΚΑ και της ΑΔΕΔΥ. Γιατί τελικά τα ψιλά γράμματα του νόμου Χατζηδάκη λένε «Απαγορέψτε τις απεργίες, φιμώστε και εξαφανίστε όσους αντιδρούν. Στον ονειρικό μας κόσμο υπάρχουν μόνο χειροκροτητές και Yesserάδες!!!». Αυτό που συναντάμε στα ολοκληρωτικά καθεστώτα ή μάλλον αυτό που ούτε τα ολοκληρωτικά καθεστώτα δεν τολμούν να κάνουν, συμβαίνει εδώ υπό τον μανδύα της νομιμότητας.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Στην διεκδίκηση της αξιοπρέπειάς μας δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας βάζει εμπόδια.

Δεν μας φοβίζουν οι απειλές τους.

Θα αντιδρούμε και θα διαμαρτυρόμαστε με τον τρόπο που εμείς ξέρουμε.

Η φυλακή μας είναι ο φόβος μας και αυτός δεν υπάρχει.

Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας.

Γιατί η δύναμή μας είναι τεράστια, είναι το δίκιο μας που μας ατσαλώνει την θέληση μας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0 (Πρώτο ημίχρονο)
Επόμενο άρθροΜονεμβασιά: Την Πέμπτη η απόφαση για τον 52χρονο