Στη δημοσιότητα έδωσε η ΓΣΕΕ την Πρωτομαγιάτικη διακήρυξή της.

Όπως τονίζει (διαβάστε το πλήρες κείμενο) η Συνομοσπονδία: «Καθώς η πανδημία του COVID-19 δημιούργησε συνθήκες ακήρυχτου πολέμου σε παγκόσμιο επίπεδο με ραγδαία πληθυσμιακή προσβολή και απώλεια ζωών, βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε τη μεγαλύτερη επίδειξη αλληλεγγύης στην ανθρώπινη ιστορία. Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ του 2020 αναδεικνύει την έννοια της αλληλεγγύης μεταξύ των κοινοτήτων και των κρατών ως ζητούμενο, καθώς συνιστά το διαχρονικό αντίδοτο τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά από κάθε κρίση».

Σε άλλο σημείο της διακήρυξης της ΓΣΕΕ αναφέρεται ότι: «Η επανέναρξη της οικονομίας για την πρόοδο της κοινωνίας με ισότητα και δικαιοσύνη πρέπει να έχει τρεις βασικούς στόχους:

ΕΡΓΑΣΙΑ: Εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως και εκατοντάδες χιλιάδες σε εθνικό επίπεδο καταστρέφονται. Η πλήρης απασχόληση πρέπει να είναι ο στόχος, με αξιοπρεπή εργασία για όλους, με υγιείς και ασφαλείς συνθήκες, με καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας και μ’ ένα ΤΕΛΟΣ στην επισφαλή εργασία.

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ: Το μερίδιο των μισθών στην Ελληνική οικονομία μειώνεται εδώ και δεκαετίες και κινδυνεύει να καταρρεύσει περεταίρω με αυτήν την κρίση. Οι ελάχιστοι μισθοί διαβίωσης πρέπει να ισχύουν παντού με βάση τον τελευταίο κατώτατο συμφωνημένο μισθό της ΕΓΣΣΕ 2010-2013 που καταργήθηκε με την 6η ΠΥΣ. Επίσης πρέπει να διασφαλίζεται το δικαίωμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων για όλους τους εργαζομένους, με άμεση επαναφορά του προϋφιστάμενου θεσμικού πλαισίου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς κοινωνική προστασία και διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο από την καταστροφική πανδημία και τις οικονομικές επιπτώσεις αυτής της κρίσης. Τώρα είναι η ώρα της αλληλέγγυας Ευρώπης να χρηματοδοτήσει την κοινωνική προστασία για όλους. Ο κόσμος δεν μπορεί να αφήσει πίσω εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη τώρα, ούτε μπορεί να παραβλέψει την ανάγκη για ανοικοδόμηση ενός, χωρίς αποκλεισμούς και ανθεκτικού, μέλλοντος».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟΚΕ: Μέτρα στήριξης για την επόμενη μέρα μέσα από το διάλογο με τους φορείς
Επόμενο άρθρο«Βλέπω ειλικρινά την πορεία προς την επανέναρξη πιο δύσκολη»