Ένα Γυμνάσιο του Βόλου είναι ανάμεσα στα 10 ελληνικά σχολεία που βρίσκονται σε εκδρομή στην Ιταλία, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, τα οποία έχουν φθάσει τα 150 στη γειτονική χώρα.

Το Υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε χθες, 23 Φεβρουαρίου την αναστολή των μαθητικών εκδρομών στην Ιταλία, ενώ ενημέρωσε πως τα δύο ελληνικά σχολεία είναι στο Μιλάνο και οκτώ στην κεντρική και νότια Ιταλία.

Το Γυμνάσιο του Βόλου βρίσκεται στην Ούμπρια, στην κεντρική Ιταλία, η οποία περιοχή δεν ανήκει σε εκείνες που έχουν τεθεί σε καραντίνα.  Οι Βολιώτες μαθητές βρίσκονται εκεί στα πλαίσια του προγράμματος «Erasmus», σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτη Σαβελίδη,

Πρόκειται για 11 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έφθασαν χθες το βράδυ στην Ιταλία και φορούσαν προληπτικά μάσκες από τη στιγμή που έφθασαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα, μέχρι και την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Ρώμης, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σαβελίδης σήμερα το πρωί, 24 Φεβρουαρίου, στο ΡΑΔΙΟ Β.Ε.ΡΑ.

Οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στην εκδρομή είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν όλοι εντελώς καθησυχαστικοί.

 

Προηγούμενο άρθροΒρήκες τον κατάλληλο… ώρα να βρεις και το κατάλληλο νυφικό
Επόμενο άρθροΠροανακριτική: Καταθέτουν σήμερα οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες