Η πέμπτη γυναικοκτονία για το 2022.

Μια ακόμα γυναίκα προστέθηκε στη μακρά λίστα των θυμάτων γυναικοκτονιών στη χώρα μας. Πρόκειται για την πέμπτη γυναίκα που δολοφονείται από τα χέρια του συζύγου της, από την αρχή του 2022.

Γυναίκες της περιοχής συγκλονισμένες, ο τρόμος γραμμένος στα μάτια τους καθώς ακόμη μία δολοφονήθηκε με τόσο άγριο τρόπο από τον σύντροφό της και αυτή τη φορά δίπλα στην πόρτα τους.

Μια από αυτές, η Σίσσυ Βώβου, μέλος της Πρωτοβουλίας κατά των Γυναικοκτονιών, η οποία ξεσπά για την –ακόμα μια- άγρια γυναικοκτονία.

«Κάνουμε πολύ μεγάλο αγώνα για να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο. Ένα από αυτά που ζητάμε είναι να μπει ο όρος γυναικοκτονία στον ποινικό κώδικα ως ιδιαίτερο αδίκημα ώστε να μη δίνονται ελαφρυντικά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι είναι ένα αδίκημα που γίνεται οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή και πρέπει να υπάρξει μια κινητοποίηση της κοινωνίας και της πολιτείας. Αντι να μειώνονται τα περιστατικά γυναικοκτονιών αυξάνονται» ανέφερε επίσης τονίζοντας πως:

«Δεν πρόκειται για ‘’οικογενειακή τραγωδία’’, πρόκειται για φόνο. Το τι θα κάνει ο δράστης με το τομάρι του είναι άλλο θέμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη 66χρονος που τεμάχισε γάτα
Επόμενο άρθροΣτάθης Παναγιωτόπουλος: Άνοιξε το μπαρ στην Αλόννησο – Τα χρέη δεν αφήνουν άλλη επιλογή