Η Νέα Δημοκρατία πληρώνει τον τρόπο που βρήκε να ασκήσει αντιπολίτευση για το μεταναστευτικό προσφυγικό καλλιεργώντας ξενοφοβία, την άρνηση ότι όλοι είναι μετανάστες, ότι θα αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας κλπ. Ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά από τότε που έγινε κυβέρνηση η ΝΔ, συζητάμε επί σχεδίων χωρίς να έχουμε ούτε ένα υλοποιημένο, αντίθετα έχουμε κάθε μήνα αλλαγή σχεδίων, καταργούνται υπουργεία ξαναφτιάχνονται υπουργεία, καταργείται το ΑΜΚΑ, μετά ξαναέρχεται ο ΑΜΚΑ, δεν έχει γίνει ούτε μια δομή για τα ανήλικα, αναλαμβάνει ο κ. Στεφανής αναλαμβάνει το μεταναστευτικά, μετά φεύγει, πότε τα κέντρα, πότε όχι, υπάρχει μία απίστευτη προπαγάνδα».

Ο κ. Μουζάλας επεσήμανε ότι «οι τοπικές κοινωνίες δεν δέχονται δομές και είναι λογικό αφού η ΝΔ τους έχει βομβαρδίσει με ακρότητες ότι θα αλλοιωθεί το έθνος, ο κ. Αθανασίου λέει δεν θέλουμε η Μυτιλήνη να γίνει Θράκη, ο κ. Πλεύρης ότι πρέπει να έχουμε νεκρούς για να φυλάξουμε τα σύνορα, χθες βουλευτές της ΝΔ είπαν θα μας κάνουν μουσουλμάνους. Δεν έχει κάνει καμία δομή για να φιλοξενηθούν, παρέλαβε από μας τρία προγράμματα τα πληρώνει η ΕΕ με δομές, με διαμερίσματα, με ξενοδοχεία».

Πρόσθεσε ότι «τα νησιά πρέπει να αποσυμφορηθουν, επι των ημερών μου η Μόρια είχε 5.500 και εγώ είχα ενοχή και το κουβαλούσα μέσα μου, τώρα έχει 18.000 και αυτό είναι επιλογή. Οι νησιώτες κουράστηκαν, τους λέει ψέματα. Ότι θα φτιάξει κέντρο με 7.500 και ότι θα κλείσει τη Μόρια, και το ερώτημα είναι που θα πάνε οι υπόλοιποι. Οποιαδήποτε κυβέρνηση πρέπει να κάνει διαχείριση στο πρόβλημα όποιο και εάν είναι αυτό. Και τώρα το πρόβλημα είναι απολύτως διαχειρίσιμο, έχουμε καταθέσει στον κ. Μηταράκη προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν και σε δύο με τρεις μήνες να αποσυμφορηθουν τα νησιά».

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε μεν ναι νόμιμο μέτρο την επίταξη, αλλά, όπως είπε, « είναι από τα έσχατα μέτρα που μπορεί να παίρνει μια δημοκρατία. Δείχνει αποτυχία σε άλλα πράγματα, αλλά με τα νησιά εξαγριωμένα δεν κάνεις επίταξη. Θα χάσουμε τα νησιά, θα έχουμε μικρούς εμφυλίους, τι ακριβώς κάνουμε; ΟΙ νησιώτες αφού δουν μια αποσυμφόρηση πρέπει και αυτοί να ρίξουν νερό στο κρασί τους και δεν μπορούν να λένε δεν θέλουμε καμία δομή στα νησιά».

Πηγή Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧρηματιστήριο Αθηνών: Άντεξε στις πιέσεις
Επόμενο άρθροFolli Follie: Απομυζούν ακόμα την εταιρεία