Το πρωτόκολλο σύμφωνα με το οποίο κάθε πλοίο μπορεί να φιλοξενεί μόνο το 50% των επιβατών, εκτός αν έχει καμπίνες, οπότε το ποσοστό γίνεται 55%, σίγουρα θα αυξηθεί μέσα στο καλοκαίρι, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ. Όσον αφορά στην κρουαζιέρα επισήμανε ότι θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα φέτος γιατί οι εταιρείες έχουν ακυρώσει δρομολόγια όχι μόνο για φέτος αλλά και για τον επόμενο χρόνο.»Δεν υπάρχει αγορά για κρουαζιέρα», είπε χαρακτηριστικά. Για τα πλωτά ασθενοφόρα, ενημέρωσε ότι έξι πλωτά ασθενοφόρα θα ενισχύσουν όχι μόνο για φέτος αλλά σε μόνιμη βάση το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων των νησιών, ιδίως των απομακρυσμένων.

Το πρωτόκολλο του 50% πληρότητας στα πλοία, θα αναθεωρηθεί την κατάλληλη στιγμή όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν επισήμανε ο κ. Πλακιωτάκης και ενημέρωσε ότι το ισχύων πρωτόκολλο, καθώς από χθες επιτρέπονται πλέον και οι μετακινήσεις προς όλα τα νησιά μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, καλύπτει την υπάρχουσα ζήτηση. «Δεν έχουμε φτάσει στο όριο», είπε ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς όπως είπε στα πλοία τηρούνται όλα τα μέτρα ασφάλειας και τόσο οι επιβάτες όσο και το πλήρωμα λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας.

Όπως επισήμανε ο κ. Πλακιωτάκης η ακτοπλοΐα λειτουργεί με το 30% της δυναμικότητάς της, καθώς σημειώνονται 70% λιγότερα δρομολόγια σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι και δήλωσε πως η κυβέρνηση που ενίσχυσε την ακτοπλοΐα με εθνικούς πόρους, εξετάζει την περαιτέρω ενίσχυσή της τον Ιούνιο.

Σε σχέση με την κρουαζιέρα επισήμανε, ότι λόγω λάθους χειρισμού του κρουαζιερόπλοιου στην Ιαπωνία, που είχε τεθεί όλο το πλοίο σε καραντίνα, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει ειδικός χώρος απομόνωσης των κρουσμάτων και στη συνέχεια αποβίβασής τους από το πλοίο, ο κλάδος έχει υποστεί τεράστια ζημιά. «Δεν υπάρχουν διεθνή πρωτόκολλα για την κρουαζιέρα» επεσήμανε, καθώς και ότι «Δεν υπάρχει αγορά για κρουαζιέρα».

Σχετικά με τον συνωστισμό που ενδέχεται να παρατηρηθεί στο γκαράζ των πλοίων κυρίως κατά την αποβίβαση, ο υπουργός τόνισε πως «Πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και κατά την επιβίβαση και κατά την αποβίβαση. Είναι και θέμα ατομικής ευθύνης».

Σχετικά με το μεταφορικό ισοδύναμο ο υπουργός επισήμανε πως είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για να πληρωθεί και το 2020 και τόνισε πως «Θα το εξορθολογίσουμε και θα του προσδώσουμε αναπτυξιακά χαρακτηριστικά. Εμείς θέλουμε να πηγαίνει απευθείας στον νησιώτη και όχι στον ιδιοκτήτη του βενζινάδικου»

Πηγή: ΕΡΤ

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτις 29/5 η ενίσχυση στους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος
Επόμενο άρθροStar Citizen: Μπορείς να παίξεις δωρεάν και να το δοκιμάσεις μέχρι 2 Ιουνίου