Τα πρωτόκολλα υγιεινής με βάση τα οποία θα γίνεται η μετακίνηση των πολιτών με τα πλοία της ακτοπλοΐας ανέλυσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ και την εκπομπή «Επιλογές» ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης. Μίλησε για την ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς και για το τι ισχύει με το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Σε τρεις φάσεις αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για τις μετακινήσεις προς τα νησιά, οι οποίες προς το παρόν παραμένουν απαγορευμένες. Όπως ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης, οι σχετικές ανακοινώσεις με τους λεπτομερείς όρους και προϋποθέσεις που θα διέπουν τις μετακινήσεις με τα εμπορικά επιβατηγά πλοία θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα και σε αντιστοιχία με τις προτάσεις των επιστημόνων του ΕΟΔΥ.

Από την Δευτέρα 11 Μαΐου θα είναι δυνατή η μετακίνηση στα νησιά για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που παραμένουν ανοικτές, καθώς και για τους αναπληρωτές καθηγητές. Από την Δευτέρα 18 Μαΐου, θα μπορούν να μετακινηθούν οι εργαζόμενοι στην εστίαση, τον τουρισμό και τα απαραίτητα συνεργεία για εργασίες σε καταστήματα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας προανήγγειλε πως η χρήση μάσκας στα πλοία θα είναι υποχρεωτική τόσο για τα μέλη του πληρώματος, όσο και για τους επιβάτες, ενώ θα ελέγχεται η τήρηση των αποστάσεων κατά την επιβίβαση και αποβίβαση. Είπε επίσης πως οι επιβάτεες θα καλούνται να συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο πριν ταξιδέψουν.

Αναφερόμενος στο Μεταφορικό Ισοδύναμο ο υπουργός Ναυτιλίας είπε πως παρουσιάστηκαν σημαντικές στρεβλώσεις στην εφαρμογή του στα καύσιμα και γι αυτό η εφαρμογή του σε αυτόν τον τομέα ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου. Η ενίσχυση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου σε επιβάτες και επιχειρήσεις συνεχίζεται κανονικά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο“Ανεβάζουν ρολά” τα καταστήματα-Με ποιους κανόνες θα λειτουργήσουν (video)
Επόμενο άρθροΑνοίγει η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή – Από Δευτέρα η εκταμίευση