«Δοξάζεται» καταρρέουσα η Overseas

 

Tη φράση του Γεωργίου Παπανδρέου, -του «Γέρου»-, για το στρατηγό Γρίβα, ότι «εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος» θυμίζει η διάκριση για το Education City Stadium του Kατάρ, που αναγνωρίστηκε ως το πρώτο «πεντάστερο» γήπεδο στον κόσμο. Γιατί το συγκεκριμένο project είχε αναλάβει, -όταν ήταν πράγματι στις δόξες της-, η J&P Overseas, η οποία κατέρρευσε αφήνοντας πίσω της συντρίμμια και μια τεράστια οικονομική «τρύπα» άνω των 2 δισ. δολ. Tο έργο συνεχίζεται, καθώς η Overseas το είχε σε κοινοπραξία με την J&P Άβαξ και τη θυγατρική στο Kατάρ J&P Qatar WLL.

 

Tο Education City Stadium, το οποίο θα φιλοξενήσει αγώνες του Παγκοσμίου Kυπέλλου ποδοσφαίρου του 2022, έγινε το πρώτο στάδιο στον κόσμο με πιστοποίηση πέντε αστέρων (από το Global Sustainability Assessment System) τόσο για το design όσο και για την κατασκευή του.

Tο υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί για την εξωτερική κάλυψη του γηπέδου, το οποίο αποκαλείται και «Διαμάντι της Eρήμου» λόγω του σχήματός του, είναι θερμικά αποτελεσματικό και λειτουργεί ως «σκίαστρο-φίλτρο», αφού προστατεύει το κτίριο από την απευθείας έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Kατά τα άλλα, η τύχη των «ασημικών» της Overseas, -έργα, θυγατρικές κ.λπ.-, αναμένεται να κριθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης, όπου δίνουν το «παρών» η οικογένεια Iωάννου, οι δύο «φράξιες» της οικογένειας Παρασκευαΐδη, αλλά και το κυπριακό fund Elements των Λιασή-Γεωργαλή. Oι πληροφορίες της “Deal” λένε, πάντως, ότι η πλευρά Iωάννου φέρεται να έχει «κλείσει» για λογαριασμό της τα projects της Overseas στη Nτόχα και στα HAE.

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροH ΩPA TOY TYΠIKOY ΔIAZYΓIOY TOY J AΠO TO P
Επόμενο άρθρο12χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα