Την τελευταία δεκαετία ο ιδιωτικός τομέας στη Βουλγαρία δημιουργεί -κατά μέσο όρο- 10.000 νέες θέσεις εργασίας ανά έτος, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλεξάντερ Μανόλεφ, στη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης “HR Industry 2019”, στη Σόφια.

 

Ο μοναδικός τρόπος που αποτελεί εγγύηση για την οικονομική ανάπτυξη είναι η συνεχής επένδυση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση των στελεχών και του συνόλου των εργαζομένων, επισήμανε ο κ. Μανόλοφ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

 

Για την επίτευξη του στόχου της αδιάλειπτης κατάρτισης των εργαζομένων, το υπουργείο Οικονομίας σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας & Επιστημών και Εργασίας & Κοινωνικής Πολιτικής επεξεργάζονται και προωθούν δράσεις με επίκεντρο την περαιτέρω βελτίωση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο “χάρτης” της βιομηχανίας που αναπτύχθηκε από εμπειρογνώμονες του υπουργείου Οικονομίας υπογραμμίζει τις ανάγκες των επιχειρήσεων σε κάθε περιοχή της χώρας και αποτελεί σημαντικό “εργαλείο” που πρέπει να μελετηθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

Η “HR Industry”, έκθεση εταιρειών παροχής υπηρεσιών στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, “φιλοξενεί” φέτος περισσότερους από 50 εκθέτες και οι συμμετέχοντες ξεπερνούν τους 940. Στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν περισσότερα από 30 σεμινάρια.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΤα My market στο δρόμο των ρεκόρ