Μοιράσου το άρθρο:

«Το κτήριο του Τελωνείου είναι μια από τις βασικές μου προτεραιότητες και δέσμευση για την επομένη των εκλογών», δήλωσε ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης, με αφορμή τις ουρές που παρατηρήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των εκατοντάδων τούρκων επισκεπτών στο νησί που επέλεξαν τη Χίο για τις διακοπές τους, εκμεταλλευόμενοι θρησκευτική τους αργία.
Ο κ. Μηταράκης επιρρίπτει ευθύνες στην Κυβέρνηση για το ότι το κτήριο παραμένει ακατάλληλο και ανεπαρκές. Θέμα βέβαια που δεν είναι τωρινό, αφού μία δεκαετία τώρα οι κατά περίοδο βουλευτές του νομού, καταθέτουν ερωτήσεις χωρίς να έχει επιλυθεί όμως το ζήτημα.
Στην τελευταία παρέμβασή του ο κ. Μηταράκης σημειώνει αναλυτικά:

«Δε γίνεται από τη μία, να «κόπτεται» η κυβέρνηση για τον τουρισμό, και από την άλλη, το Τελωνείο Χίου παραμένει ένα ακατάλληλο και ανεπαρκές κτήριο. Η κυβερνητική στάση, εδώ και τέσσερα χρόνια συνιστά καθαρή υποκρισία.

Έρχονται χιλιάδες επισκέπτες από την Τουρκία στην περίοδο του Μαϊραμιού και τελικά ταλαιπωρούνται. Κάποια στιγμή πολύ φοβάμαι ότι θα απλά θα αναζητήσουν άλλο μέρος για τις διακοπές τους.

Έχω φέρει το ζήτημα του Τελωνείου πολλές φορές στη Βουλή. Και με την ερώτησή μου προς εννιά υπουργούς για τις δέκα υποδομές στη Χίο που λιμνάζουν, και πρόσφατα ρωτώντας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτηρίου. Όλοι φαίνεται να στέκονται σε γραφειοκρατικά εμπόδια ή διαφορετικές ερμηνείες των νόμων και κανείς δεν προχωρά επιτέλους στις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης.
Το κτήριο του Τελωνείου είναι μια από τις βασικές μου προτεραιότητες και δέσμευση για την επομένη των εκλογών.», καταλήγει ο Νότης Μηταράκης.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ δράση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος
Επόμενο άρθροΔιανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στα Χανιά