«Η επιστολή του κ. Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής συνιστά πανηγυρική και θρασεία ομολογία του γεγονότος ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε δώσει την εντολή να ευτελιστεί η κοινοβουλευτική τάξη και παράδοση με τη συγκυριακή τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο κ. Καμμένος και να περιορισθούν οι αντιδράσεις του και κυρίως οι απειλές του».

 

Αυτό υποστηρίζει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΚΙΝΑΛ) Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως σημειώνει, «τώρα ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να εμφανίσει την αναγκαστική υπαναχώρησή του μπροστά στη δημοκρατική κατακραυγή ως δήθεν ένδειξη “θεσμικής ευαισθησίας”. Τόσο μεγάλης “θεσμικής ευαισθησίας”, που του επιτρέπει να λέει δημόσια – ευτελίζοντας τον πρόεδρο της Βουλής – ότι ελέγχει τη διαδικασία τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής που κινείται από τον πρόεδρό της και διεξάγεται χωρίς συμμετοχή της κυβέρνησης».

 

Κατά τον κ. Βενιζέλο, «πίσω από όλα αυτά υπάρχει μια σκοτεινή πραγματικότητα. Ο αλληλοεκβιασμός και η αλληλοεξάρτηση των μέχρι πρότινος αδελφοποιητών κυβερνητικών εταίρων».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔύο γραφεία κτηματολογίου για ακίνητα εκτός τόπου διαμονής
Επόμενο άρθροΒολές ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ