Από το 2019 μέχρι σήμερα το γραφείο εγκαταλελειμμένων οχημάτων του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Βύρωνα, έχει προχωρήσει στην απόσυρση εκατοντάδων αυτοκινήτων, τα οποία χαρακτηρίστηκαν, ως εγκαταλελειμμένα, σύμφωνα με τις νόμιμες ενέργειες και τα χρονικά περιθώρια που ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα 116/2004. Πιο συγκεκριμένα, ανά έτος, αποσύρθηκαν από τους δρόμους της πόλης του Βύρωνα:

2019 – 75 αυτοκίνητα

2020 – 70 αυτοκίνητα

2021 – 52 αυτοκίνητα

2022 – 21 αυτοκίνητα

Σύνολο αποσύρσεων: 218 αυτοκίνητα

Το ίδιο διάστημα (2019-2022) αποσύρθηκαν, ακόμα 100 δίκυκλα.

Συνολικά στο Βύρωνα εντοπίστηκαν 711 οχήματα στα οποία επικολλήθηκε η ειδική σήμανση του εγκαταλελειμμένου οχήματος, όπως ορίζει ο νόμος και αναμένονται να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες απομάκρυνσης τους.

Ο Δήμος Βύρωνα, όπως πλέον και οι περισσότεροι δήμοι της Αττικής, αντιμετωπίζει οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα και έλλειψης θέσεων στάθμευσης.  Η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από τους δρόμους των αστικών περιοχών είναι σαφώς καλοδεχούμενη δεδομένο πως απελευθερώνονται θέσεις στάθμευσης. Όμως το σύνολο των Δήμων, χρειάζονται κυκλοφοριακές παρεμβάσεις αφού τα δεδομένα από χρονιά σε χρονιά μεταβάλλονται. Ο νέος οδικός όμως χάρτης που θα δημιουργηθεί, θα προκαλέσει προσωρινή αναστάτωση στις πόλεις και ένα χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές αυτό ενέχει πολιτικό ρίσκο.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓερμανία: Η έλλειψη σε φυσικό αέριο φέρνει λουκέτα σε βιομηχανίες, απολύσεις και φτώχεια
Επόμενο άρθροΑθηνά Οικονομάκου: Λύγισα μετά τη γέννηση του Μάξιιμου, φλέρταρα με την επιλόχειο κατάθλιψη