Κινητή μονάδα φιλοξενίας αστέγων και άπορων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου εδρεύει κάθε Δευτέρα σε σημείο παραλίας του «Μπάτη» από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι, προσφέροντας στις συγκεκριμένες, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Παλαιού Φαλήρου, παροχές προσωπικής υγιεινής καθώς και υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Το όχημα κοινωνικής παροχής εξασφαλίστηκε από τον Δήμο Π. Φαλήρου, κατόπιν της πρωτοβουλίας που πήρε ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Φωστηρόπουλος, υποβάλλοντας αίτημα στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Immortalizing – Metamorphosis».

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Παλαιού Φαλήρου

«Οι άστεγοι αποτελούν μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες της ελληνικής κοινωνίας, γεγονός που μας καθιστά υπεύθυνους για τη φροντίδα τους με όποιο μέσο διαθέτουμε» επισημαίνει μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο κ. Φωστηρόπουλος.

Η Κινητή Μονάδα Φιλοξενίας Αστέγων και Απόρων – η οποία επιστρατεύεται και σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων, σε συνεργασία του Δήμου με την Πολιτική Προστασία – είναι εξοπλισμένη με τουαλέτες, ντουζιέρες, ψυγεία και τραπέζια όπου θα σερβίρονται ροφήματα. Έχει προβλεφθεί επίσης η προμήθεια των φιλοξενούμενων με ρουχισμό και είδη υγιεινής.

Εφόσον το απαιτήσουν οι ανάγκες, εξάλλου, το όχημα θα στελεχωθεί από επιστημονικό προσωπικό (κοινωνικό λειτουργό, γιατρό, νοσηλευτή, διερμηνέα και υποστηρικτικό δυναμικό) το οποίο θα παρέχει πρώτες βοήθειες, ενημέρωση, καθώς και παραπομπή σε εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Να μείνουμε στην πρώτη θέση»
Επόμενο άρθροΚυκλική οικονομία: Πρεμιέρα του δικτύου «Συμβάλλω» για την πράσινη επιχειρηματικότητα