Αθώοι, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκαν με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δυο γιοί του, οι οποίοι δικάστηκαν για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης, δίπλα στο σπίτι τους, στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι τον Δεκέμβριο του 2019.

Παράλληλα, έπαυσε υπό όρους, η ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απείθειας και της εξύβρισης.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, μάλιστα, μετά την απόφαση απευθυνόμενη στον σκηνοθέτη και τον ένα από τους δυο γιους του,  τους παρότρυνε να σηκωθούν από το εδώλιο. «Μπορείτε να φύγετε δεν υπάρχει λόγος να είσαστε ακόμη εκεί» τους είπε.

«Θύματα αστυνομικής βίας»

Νωρίτερα στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας, η οποία επίσης εισηγήθηκε την αθώωση των κατηγορουμένων τους χαρακτήρισε εξιλαστήρια θύματα.

«Οι τρεις κατηγορούμενοι με απόλυτη βεβαιότητα δεν τέλεσαν αυτές τις πράξεις.

Έγιναν θύματα μιας τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας και χρησιμοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης. Έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα», ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός και πρότεινε την απαλλαγή τους «όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται».

Στην αγόρευση της, η εισαγγελέας, κατέγραψε αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών και στη συνέχεια επικαλέστηκε τις μαρτυρίες γειτόνων, οι οποίοι είδαν τους τρεις κατηγορούμενους στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Μαθήτρια τα… «ψέλνει» στον Ερντογάν – «Αγοράζω το τοστ 18 λίρες»
Επόμενο άρθροΒιωματικό εργαστήριο στο 4ο Δ.Σ. Φερών – Αερινού