Προβληματισμό προκαλεί το κίνητρο πίσω από το αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου να πάρει πίσω το πανάκι της Ίριδας. Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρεται στην κατάθεσή του στο πανάκι της Ίριδας, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να το θέλει πίσω για συναισθηματικούς λόγους.

Ωστόσο, η κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας, στις 10/10/2022 ανατρέπει τον παραπάνω ισχυρισμό. Συγκεκριμένα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου εξήγησε στην κατάθεσή της τι ισχυρίστηκε η αδερφή της σχετικά με το αίτημά της να πάρει πίσω το πανάκι του βρέφους.

«Τότε δεν μου το είχε πει. Τώρα, όταν βγήκε στη δημοσιότητα το θέμα και το άκουσα και εγώ, τη ρώτησα γιατί και μου είπε ότι είχε ακούσει να συζητάνε κάτι ο κ. Ηλιάδης και η κ. Τσιόλα και φοβήθηκε ότι θα έκαναν κάτι περίεργο στο πανάκι.

Επειδή ο κ. Ηλιάδης την είχε παραπέμψει σε ψυχίατρο και πίστευε η Ρούλα ότι είχε εμμονή μαζί της, που πράγματι είχε, όπως πίστευε και ο Μάνος, πίστευε ότι θα έκαναν κάτι περίεργο με το πανάκι», ανέφερε στην κατάθεσή της.

Εκείνο που πιθανολογείται είναι πως η Ρούλα Πισπιρίγκου αντιλήφθηκε ότι υπάρχουν εις βάρος της υποψίες για τους θανάτους των παιδιών και έκρινε πως ο πρώτος στόχος για να μην ενοχοποιηθεί ήταν να ζητήσει πίσω το πανάκι της Ίριδας.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου έρχεται νέο επιστημονικό δεδομένο, με τους γιατρούς να επαναφέρουν στο προσκήνιο το σύνδρομο Μινχάουζεν.

Την ώρα που οι γιατροί από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο καταθέτουν τα όσα έζησαν τον Απρίλιο του 2021 με την αιφνίδια ανακοπή της Τζωρτζίνας, στο μικροσκόπιο μπαίνει και πάλι εκείνη η τεταμένη περίοδος για την οικογένεια Δασκαλάκη.

Mέσα σε 3 εβδομάδες κλήθηκαν να διαχειριστούν έναν θάνατο βρέφους, μια απόπειρα αυτοκτονίας, ένα διαζύγιο και μια ανακοπή της πρωτότοκης κόρης τους που την άφησε τετραπληγική.

Η αρχή του τέλους για Μάνο – Ρούλα Πισπιρίγκου

Μια εξωσυζυγική σχέση έμελλε να πυροδοτήσει τον ομηρικό καυγά στις 19 Μαρτίου του 2021. Ο Μάνος φεύγει από το σπίτι και ακολουθούν 22 ημέρες απόλυτης παράνοιας με τσακωμούς, εξαφανίσεις, αλλά και νοσοκομεία.

«Η Ρούλα τότε ήταν χάλια που έφυγε ο Μάνος. Πήγαμε στο σπίτι της γιατί θέλαμε να της συμπαρασταθούμε στη δύσκολη αυτή κατάσταση που περνούσε με τον χωρισμό και τους τσακωμούς», ανέφερε η αδερφή της κατηγορούμενης, Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Το οικογενειακό συμβούλιο με αλλεπάλληλες κλήσεις μέχρι και στους γονείς του Μάνου δεν απέδωσε καρπούς. Μάνος και Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα ανταλλάξουν λέξη μέχρι και την παραμονή του θανάτου της Ίριδας.

Αυτές είναι οι τελευταίες χαρούμενες στιγμές της μικρής Ίριδας που θα φύγει αναπάντεχα μέσα στην κούνια της. «Και τελικά ήρθε το ΕΚΑΒ, την παρέλαβε, είχε καταλήξει το παιδί». Έτσι θα περιγράψει η Ρούλα Πισπιρίγκου τις δραματικές ώρες που το δεύτερο κατά σειρά παιδί της φεύγει από τη ζωή.

«Η Τζωρτζίνα μου λέει ότι επειδή η μαμά και ο μπαμπάς τσακωνόντουσαν, από το πολύ κλάμα η μπέμπα έσκασε και πέθανε», θα πει στενή φίλη της οικογένειας.

Ο Μάνος ξαναγύρισε αλλά έφυγε και πάλι λίγες μέρες μετά. Ομοίως θα πράξει και η κατηγορούμενη με το μοναδικό εν ζωή παιδί τους να αλλάζει τότε πολλά χέρια όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο πατέρας.

Τα σοκαριστικά μηνύματα

Το ζευγάρι ανταλλάσσει σκληρά μηνύματα μεταξύ του, με το μίσος και την τοξικότητα να αναβλύζει.

ΜΑΝΟΣ: Τρέξε πάλι στον Γιαννάκη, αυτή είσαι.

ΡΟΥΛΑ: Λέγε ό,τι θες, θα σου περάσει. Έτσι έλεγες και σε μένα, «θα μου περάσει».

ΜΑΝΟΣ: Κοίτα μην αυτοκτονήσεις με κάνα καλώδιο, γελοία. Θα δεις πόσο ιώδιο θα βάλεις εσύ από εδώ και πέρα».

Για πρώτη φορά στην 8ετή σχέση τους, ο Μάνος Δασκαλάκης απευθύνθηκε σε δικηγόρο για τις διαδικασίες του διαζυγίου. Όπως είπε, η Ρούλα Πισπιρίγκου ως αντίποινα του απαγόρεψε να βλέπει τη Τζωρτζίνα ενώ τον απειλούσε και με αυτοχειρία.

Η «βόμβα» της Τζωρτζίνας

Η κατάσταση εξομαλύνεται και το βράδυ της 7ης Απριλίου η μικρή Τζωρτζίνα επιστρέφει στα χέρια της μητέρας της.

Έχουν πεθάνει δύο παιδιά και το τρίτο έχει κάνει μόλις εισαγωγή στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Αλλά κεντρικό θέμα συζήτησης στα μηνύματα του ζεύγους είναι η βέρα του Μάνου Δασκαλάκη.

Οι γιατροί εξηγούν στους γονείς πως η κόρη τους είναι υγιέστατη. Ο Μάνος Δασκαλάκης ζητά να εξεταστεί το παιδί από παιδοψυχολόγο, όμως η ανακοπή την 11η Απρίλιου τους προλαβαίνει.

«Στις 11/4 και ενώ είμαι με το παιδί… (δακρύζει), η Τζωρτζίνα στέλνει μήνυμα στη μητέρα της, από το κινητό μου, και της λέει “κοιμήσου λίγο ακόμη και έλα το απόγευμα”. Αυτή απαντά “όχι, θα έρθω κανονικά σε μια ώρα”». Είναι η μέρα που θα πάθει την ανακοπή. Στις 13 Απριλίου, κι ενώ το παιδί χαροπαλεύει στη ΜΕΘ, η κατηγορούμενη με ρωτούσε «αν μπορείς, ξεμπλόκαρέ με από το facebook, γιατί θέλω να κάνω ανάρτηση για τη Μαλένα.» Αυτό την ένοιαζε τότε», κατέθεσε στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης.

Αίσθηση προκαλεί και το μήνυμα που του έστειλε λίγες μέρες μετά σχετικά με το πανάκι της Ίριδας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στείλε μου το τηλέφωνο της Τσιόλα. Θέλω να μου δώσει το πανάκι της μπέμπας πίσω.

Μάνος Δασκαλάκης: Τι αναλαμπή είναι αυτή;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Είδα ένα όνειρο ότι κάτι έκαναν στο πανάκι και το θέλω να το πάρω.

Το πανάκι όμως δεν το πήρε ποτέ πίσω. Έμεινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια και σχεδόν 1 χρόνο μετά οι Καρακούκης και Καλόγρηας θα το αναδείξουν ως το πλέον συγκλονιστικό πειστήριο μιας βρεφοκτονίας, που μένει να αποδειχθεί εντός δικαστικής αίθουσας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚυπριακό: Πώς είδαν την πρώτη τους συνάντηση Χριστοδουλίδης και Τατάρ
Επόμενο άρθροΣούπερ ανατροπή και πρόκριση στο Βελιγράδι η Σερίφ, πέρασαν ΑΕΚ Λάρνακας και Λάτσιο