Τη σκηνή που ο Παύλος Φύσσας υπέδειξε το δράστη της δολοφονίας του, περιέγραψε καταθέτοντας στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών ένας από τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας που έλαβαν εντολή να μεταβούν στο σημείο του εγκλήματος.

«Ο Παύλος Φύσσας σήκωσε την μπλούζα και μου έδειξε το τραύμα. «Αυτός με μαχαίρωσε» μου είπε» , κατέθεσε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ που είδε τον Γιώργο Ρουπακιά «να διαπληκτίζεται» με τον μουσικό.

Όπως είπε ο μάρτυρας , έλαβαν σήμα να μεταβούν στην καφετέρια Κοράλλι διότι υπήρχαν 50 άτομα μαυροντυμένα με ρόπαλα. Όταν έφθασαν στο σημείο, όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, είδαν μια ομάδα 20 με 30 ατόμων οι οποίοι ήταν μαυροντυμένοι. Φτάνοντας εκεί πήγε στην ομάδα των συγκεντρωμένων και τους ζήτησε να διαλυθούν, πλην όμως » δεν μου έδωσε κανείς σημασία».

«Αυτός είναι»

Ο μάρτυρας Χρήστος Δεληγιάννης ήταν στην ομάδα των οκτώ αστυνομικών που έλαβαν εντολή να μεταβούν στο Κερατσίνι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα . «Υπήρχε οχλαγωγία. Είδα τον Παύλο Φύσσα με τον Ρουπακιά να διαπληκτίζονται . Πίσω από τον Ρουπακιά ήταν 4- 5 άτομα. Βγάλαμε τα γκλομπ. Πήγα να συλλάβω έναν πίσω από τον Ρουπακιά. Μετά διαλύθηκαν άπαντες. Ο Ρουπακιάς πήγε να φύγει, προς το αυτοκίνητο του.

Ο Φύσσας προσπάθησε να του επιτεθεί και εγώ έσπευσα να τον εμποδίσω. Ο Φύσσας τότε σήκωσε την μπλούζα και μου δείχνει το τραύμα μου λέει » Όχι εμένα! (να σταματήσεις εννοούσε) αυτός με μαχαίρωσε» .Ήρθε ο συνάδελφος και είδε το μαχαίρι που είχε πετάξει ο Ρουπακιάς κοντά στο αυτοκίνητο. Ενημερώσαμε ότι έχουμε τον πιθανό δράστη που μαχαίρωσε», κατέθεσε ο μάρτυρας.

«Μου φάνηκε οπαδικού τύπου συμπλοκή»

Νωρίτερα στο δικαστήριο κατέθεσε αστυνομικός της Άμεσης Δράσης , ο οποίος όπως είπε όταν έφθασε στο σημείο με το περιπολικό, «είχε ήδη γίνει το μαχαίρωμα και είχαν συλλάβει κάποιον». Σύμφωνα με τον μάρτυρα στο σημείο είδαν «πεσμένο κάτω τον Παύλο Φύσσα και την κοπέλα του να τον κρατά ».

Ο μάρτυρας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις ως προς την εντολή που έλαβαν και αν το κέντρο ενημέρωσε για συμπλοκή με ανάμειξη Χρυσαυγιτών ή οπαδική. Ο αστυνομικός είπε πως ο ίδιος εξέλαβε πως η συμπλοκή ήταν οπαδικου τύπου λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα που είχε προηγηθεί.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροEurostat: Ποια είναι η αξία της αγροτικής παραγωγής – Τι δείχνουν τα στοιχεία
Επόμενο άρθροΓρεβενά: Κατασκευάζεται παιδική χαρά για ΑμεΑ