Ευθεία ήταν η αμφισβήτηση των επιχειρημάτων της εισαγγελέως από την Πρόεδρο του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, λίγο πριν πέσει η αυλαία. Στις 11 το πρωί επαναλαμβάνεται η διαδικασία,  μετά την διακοπή που ζήτησε η Πρόεδρος, ζητώντας από την Εισαγγελέα της Έδρας να στοιχειοθετήσει την πρόταση για αναστολή της ποινής σε όλους τους καταδικασθέντες, με εξαίρεση τον Γιώργο Ρουπακιά.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος, Μαρία Λεπενιώτη, ζήτησε από την εισαγγελέα να εξετάσει εάν είχε εκδοθεί στο παρελθόν βούλευμα για παραβίαση περιοριστικών όρων από τον καταδικασθέντα Γιάννη Λαγό. Η εισαγγελική πρόταση δεν ανέφερε, ότι το 2015 παραβίασε τον περιοριστικό όρο του κατ’ οίκον περιορισμού υπό προϋποθέσεις, θέμα τεράστιας σημασίας για την κρίση του δικαστηρίου ως προς το αν θα αποφασίσει την έκτιση ή όχι της ποινής του ευρωβουλευτή. Και αυτό ανεξάρτητα από το αν ζήτησε ή όχι ανασταλτικό στην έφεση ο ίδιος ο κ. Λαγός, που εν προκειμένω δεν ζήτησε καταγγέλλοντας το δικαστήριο, αφού το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει αυτεπάγγελτα για το θέμα αυτό.

Ακόμα η Πρόεδρος ζήτησε συμπληρωματική πρόταση από την εισαγγελέα, για ακόμα 11 άτομα που έχουν καταδικαστεί για άλλα αδικήματα και κατά συνέπεια δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Η χθεσινή διαδικασία έκλεισε χωρίς να συνεχιστούν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης, που αναμένεται να συνεχιστούν και πιθανότατα να ολοκληρωθούν σήμερα εκτός απροόπτου. Εφόσον η διαδικασία κινηθεί εντός αυτού του πλαισίου είναι πιθανό η απόφαση του δικαστηρίου για το αν και ποιοι καταδικασθέντες θα εκτίσουν τις ποινές τους να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών και έως αύριο Πέμπτη.

ΕΛ.ΑΣ: Το έγγραφο απεστάλη έγκαιρα και σφράγισε κάθε απόπειρα αεροπορικής εξόδου από τη χώρα των καταδικασθέντων της Χ.Α

Εν τω μεταξύ η ΕΛ.ΑΣ αρνείται με ανακοίνωσή της τις κατηγορίες για ολιγωρία στην αποστολή εγγράφου προς τις υπηρεσίες του Ελ. Βενιζέλος και τις αεροπορικές εταιρίες σχετικά με την μετακίνηση καταδικασθέντων της ΧΑ.

‘Οπως αναφέρεται σε αυτήν, από τον Ιούλιο του 2019 που εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την τήρηση συγκεκριμένης διαδικασίας στην περίπτωση του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού, αυτή ακολουθείται ανελλιπώς και ακολουθήθηκε και την προηγούμενη εβδομάδα όταν αναχώρησε για Βρυξέλλες.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠρεμιέρα για τον Ολυμπιακό κόντρα στη Μαρσέιγ
Επόμενο άρθροΧωρίς εισφορά αλληλεγγύης 1,2 εκατ. φορολογούμενοι