Πανέτοιμοι δηλώνουν οι αρμόδιοι για τις συλλήψεις των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.  Όπως ανέφερε στις ειδήσεις της ΕΡΤ, ο Ζώης Κακκαβάς, εδώ και μέρες υπάρχει διακριτική παρουσία της αστυνομίας η οποία γνωρίζει τις κινήσεις τους.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο των συλλήψεων, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα είναι στα πρότυπα του 2013 δηλαδή ταυτόχρονες επιχειρήσεις από την αντιτρομοκρατική και την ασφάλεια και προσαγωγές  στη ΓΑΔΑ.

Αν δεν δοθεί αναστολή, τότε για τους καταδικασθέντες που δεν βρίσκονται μέσα στη δικαστική αίθουσα απόσπασμα απόφασης θα διαβιβασθεί στη ΓΑΔΑ. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν όσους έχουν καταδικασθεί, θα τους οδηγήσουν στη ΓΑΔΑ και μετά στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών. Και στο ενδεχόμενο της παράδοσης θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία δηλαδή ΓΑΔΑ, εισαγγελέας εκτελέσεως ποινών και φυλακή.

Nωρίτερα σήμερα το δικαστήριο ανακοίνωσε τις τελικές ποινές που επιβάλλονται στους καταδικασμένους χρυσαυγίτες έπειτα από τη διαδικασία των συγχωνεύσεων. Το δικαστήριο επέβαλε στον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ισόβια κάθειρξη και 14 έτη.

Για τον Νίκο Μιχαλολιάκο η απόφαση του του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών είναι 13 χρόνια κάθειρξη και 6 μήνες, ομοίως για τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Γιώργο Γερμενή. Στον Γιάννη Λαγό το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 8 μηνών. Στον Χρήστο Παππά 13 χρόνια και 3 μήνες. Στον Νίκο Μίχο επιβλήθηκαν 6 χρόνια και στον Στάθη Μπούκουρα πέντε χρόνια και έξι μήνες.

Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την συνέργεια σε ανθρωποκτονία και 6 χρόνια για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων και σε 6 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ για την επίθεση στο ΠΑΜΕ έλαβε 2 έτη για κάθε επικίνδυνη σωματική βλάβη στα τρία θύματα.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο το πρωί. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στη διαδικασία των αναστολών, καθώς θα υπάρξει η εισαγγελική πρόταση, θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και στο τέλος θα υπάρξει η απόφαση της έδρας. Οι αποφάσεις επί των αναστολών θα κρίνουν και το εάν οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν άμεσα στη φυλακή ή θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση των εφέσεων.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωσε την τριετή συμφωνία με την ΕΡΤ για την κεντρική διαχείριση
Επόμενο άρθροΠήρε εξιτήριο ο Πανένκα