Στις 10 το πρωί της Δευτέρας η Μαρία Λεπενιώτη θα εκφωνήσει την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επί των ελαφρυντικών. Το αν θα δοθούν ελαφρυντικά ή όχι στους καταδικασθέντες θα καθορίσει την ποινή που θα τους επιβληθεί.

Έως 15 χρόνια κάθειρξη για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης και έως 10 χρόνια κάθειρξη για τα μέλη, αν το δικαστήριο απορρίψει τα ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες. Σε αντίθετη περίπτωση, οι κατηγορούμενοι πέφτουν «στα μαλακά» με ποινή έως 8 χρόνια για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έως 5 χρόνια για ένταξη και συμμετοχή σε οργάνωση.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αύριο στην περιοχή του Εφετείου Αθηνών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την Αστυνομία και αύριο (Δευτέρα 12 Οκτωβρίου) στην περιοχή του Εφετείου Αθηνών.

Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπεται η στάση – στάθμευση και σταδιακά από τις 5:00 η κυκλοφορία των οχημάτων, στις εξής οδούς:

– Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

– Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Εμφάνιση χρυσαυγιτών στη Θεσσαλονίκη

Την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν περίπου 40 υποστηρικτές της Χ.Α, στη Θεσσαλονίκη. Λίγες μόλιες ημέρες μετά την καταδίκη των ηγετικών στελεχών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, οι οπαδοί εμφανίστηκαν κρατώντας ελληνικές σημαίες.

Οι πρωταγωνιστές της παραπομπής

Ο άνθρωπος που επόπτευσε τις ανακρίσεις της Χρυσής Αυγής και παρέπεμψε με πρότασή του τη Χρυσή Αυγή σε δίκη ως εγκληματική οργάνωση, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, μιλώντας στην εφημερίδα η Καθημερινή, μίλησε για δικαίωση της κρίσης του.

«Η δικαιοσύνη δε δίστασε να αποδώσει ευθύνες στο χώρο της πολιτικής, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες, που προμήνυαν ότι ο χώρος αυτός θα είναι ανέγγιχτος και ανέλεγκτος. Το πιστεύω ακράδαντα, τα στοιχεία ήταν καταλυτικά και αναμφισβήτητου κύρους», δήλωσε.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ως Υπουργός Δημόσιας Τάξης, τον Σεπτέμβριο του 2013, είχε στείλει αναφορά στην τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με 32 περιστατικά στα οποία εμπλέκονταν χρυσαυγίτες, ζητώντας να εξεταστούν συνολικά, στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης. «Επρόκειτο για μια προσπάθεια που δεν ήταν εύκολη και η οποία, για να ξεκινήσει, χρειαζόταν όχι μόνο πολιτική βούληση, αλλά και υπέρβαση της αμηχανίας που προκαλούσε σε μερίδα θεσμών του κράτους το γεγονός ότι επρόκειτο για κοινοβουλευτικό κόμμα».

Τη δίκη της Χρυσής Αυγής παρακολουθούσε με αγωνία και η οικογένεια του Σαχζάτ Λουκμάν, του νεαρού Πακιστανού που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από 2 χρυσαυγίτες, πριν από επτάμισι χρόνια. Οι δολοφόνοι του, που εκτίουν ήδη ποινή 21 (ενός) χρόνων, κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Ντίνα Τσουκαλά, Μάριος Κωνσταντινίδης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΥποδέχεται τη Μολδαβία η Εθνική
Επόμενο άρθροΤζόκοβιτς – Ναδάλ 0-0 (0-0)