Ανακοινώνει σήμερα τις φθινοπωρινές της εκτιμήσεις

Το στίγμα των διαθέσεών της σχετικά με την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να μην εφαρμόσει την περικοπή των συντάξεων το 2019 αναμένεται να δώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοινώνοντας σήμερα τις φθινοπωρινές της εκτιμήσεις για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

 

Η ελληνική πλευρά προσδοκά μία ουσιαστική αναβάθμιση των προβλέψεων της Κομισιόν, η οποία έως τώρα προειδοποιούσε για αναιμική ανάπτυξη.

 

Δεδομένου ότι από το πόσο δυναμική θα είναι η ανάπτυξη εξαρτάται άμεσα η επίτευξη ή και υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων, και προκειμένου να υπάρξει ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος για κατάργηση του μέτρου των συντάξεων και θετικά μέτρα, θα πρέπει να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που μέχρι στιγμής απέκλιναν από εκείνες των Βρυξελλών.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν τοποθετούσε στο 1,9% τον πήχη της ανάπτυξης για το 2018, ενώ για το 2019 μιλούσε για ρυθμό ανάπτυξης 2,3%. H ελληνική κυβέρνηση έχει συντάξει τον προϋπολογισμό πάνω στην πρόβλεψη ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει με ρυθμό ανάπτυξης 2,1% και ότι το 2019 ο πήχης θα φτάσει στο 2,5%.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι μυστικές υπηρεσίες να τεθούν σε κοινοβουλευτικό έλεγχο
Επόμενο άρθροΑύξηση εσόδων κατά 4,5% το γ’ τρίμηνο