Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020, 15:01

Προσπαθούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας με το νέο κορωνοϊό και οι υγιειομικές αρχές ανά τον κόσμο ανησυχούν σχετικά με το πόσο γρήγορα θα μπορέσει να ελεγχθεί.

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι κάθε σχολείο θα κλείσει για τουλάχιστον έναν μήνα μετά την επιβεβαίωση 890 περιπτώσεων κορωνοϊού. Πάνω από 700 κρούσματα είχαν κάποια σύνδεση με το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess.

Στην Κίνα, όλα τα σχολεία είναι κλειστά έως ότου ο κορωνοϊός δεν αποτελεί πλέον έκτακτη ανάγκη για δημόσια υγεία. Περίπου 180 εκατομμύρια παιδιά στην Κίνα μαθαίνουν από το σπίτι, παρακολουθούν μαθήματα σε απευθείας σύνδεση ή παρακολουθούν μαθήματα δημοτικών σχολείων στην τηλεόραση.

Κάθε μέρα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ανησυχητικούς τίτλους που αναφέρουν τις τελευταίες εξελίξεις και διαχύσεις. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον «χάρτη του ιού» σε πραγματικό χρόνο σε δύο websites.

To ένα site φτιάχτηκε από το London School of Hygiene & Tropical Medicine. Πρόκειται για ένα εργαλείο χαρτογράφησης των εστιών παγκοσμίως. Ο ιστότοπος ενημερώνεται καθημερινά με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ένας άλλος ιχνηλάτης έχει αναπτυχθεί από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins που ενημερώνονται πιο συχνά.

Ωστόσο το εργαλείο του London School of Hygiene & Tropical Medicine επιτρέπει στους επισκέπτες να αναστρέφουν το ρολόι και να βλέπουν την παγκόσμια κατάσταση σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα της επιδημίας του κορωνοϊού. Επιτρέπει επίσης τη σύγκριση της κατάστασης με άλλες εστίες, συμπεριλαμβανομένης της επιδημίας του Sars το 2003 (που προκαλείται επίσης από κορωνοϊό), της πανδημίας της γρίπης των χοίρων το 2009 και την επιδημία Ebola 2014 στη Δυτική Αφρική.

Να σημειωθεί ότι μια μελέτη σε περίπου 140 νοσηλευόμενων ασθενών στο Ουχάν της Κίνας, μιας πόλης 11 εκατομμυρίων, εκτίμησε ότι ο βασικός αριθμός αναπαραγωγής για τον κορωνοϊό είναι 2,2 – αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς έχουν εξαπλώσει τον ιό σε περισσότερους από δύο άλλους ανθρώπους, κατά μέσο όρο. Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Travel Medicine εκτίμησε ότι ο αναπαραγωγικός αριθμός είναι υψηλότερος γύρω στο 3,3.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020, 15:07

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣε λειτουργία n διαδικτυακή πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας
Επόμενο άρθροΕντοπίστηκαν τρεις νεκροί σε περιοχή της Μ. Βόλβης