Ο Οργανισμός Enterprise Greece ( Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), στο πλαίσιο του επιχειρησιακού του σχεδιασμού για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών σε νέες – αναδυόμενες αγορές, διοργάνωσε για πρώτη φορά την επίσημη συμμετοχή της χώρας μας με εθνικό περίπτερο στη σημαντικότερη διεθνή έκθεση δομικών υλικών και κατασκευών «BIG 5 CONSTRUCT ΕGYPT 2018. Η έκθεση διεξήχθη από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2018 στο νεόδμητο διεθνές εκθεσιακό κέντρο του Καΐρου, Egypt International Exhibition Center.

 

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν δέκα κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις μαρμάρου & πυρίμαχων υλικών, μονωτικών υλικών- χρωμάτων, πλαστικών υλικών άρδευσης, συστημάτων σκίασης, υδραυλικών ορειχάλκινων εξαρτημάτων, ολοκληρωμένων συστημάτων επίπλωσης κουζίνας, θωρακισμένων θυρών και ειδών κιγκαλερίας.

 

Εκτός των περιπτέρων των 10 εταιρειών, για τις οποίες ο Οργανισμός Enterprise Greece σε συνεργασία με τη διοργανώτρια εταιρία DMG events, είχε εξασφαλίσει προνομιακή θέση στο κέντρο του εκθεσιακού χώρου, υπήρχε και περίπτερο πληροφόρησης, το οποίο χρησίμευσε και ως χώρος διεξαγωγής επιχειρηματικών συναντήσεων των εκπροσώπων των ελληνικών επιχειρήσεων με τους εμπορικούς επισκέπτες.

 

Εκπρόσωποι μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται τόσο στην Αίγυπτο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, αρχιτέκτονες, μηχανικοί και κατασκευαστικές εταιρείες, καθώς και μεγάλες εισαγωγικές εταιρείες επισκέφτηκαν το ελληνικό περίπτερο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν παράλληλα 90 στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις εκπροσώπων των ελληνικών εταιρειών με εκπροσώπους 15 Αιγυπτιακών Ομίλων, που οργανώθηκαν σε συνεργασία με το Εμπορικό Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο και ότι η ελληνική συμμετοχή ήταν η μεγαλύτερη μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. και η 3η μεγαλύτερη μετά την Κίνα και την Τουρκία.

 

Την έναρξη της έκθεσης κήρυξε το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Εμπορίου & Βιομηχανίας της Αιγύπτου κ. Nassar, ο οποίος επισκέφτηκε μεταξύ άλλων και το Ελληνικό Περίπτερο.

 

Τις ελληνικές επιχειρήσεις επισκέφθηκαν επίσης, ο Πρέσβης κ. Μιχαήλ – Χρήστος Διάμεσης, συνοδευόμενος από τον επικεφαλή του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων στο Κάιρο κ. Αθανάσιο Mακρανδρέου και τον Σύμβουλο ΟΕΥ Α΄ κ. Π. Γκάτσιο, οι οποίοι συζήτησαν με τους Έλληνες εκθέτες τρόπους τόνωσης της εξαγωγικής τους δραστηριότητας προς την μεγάλη αγορά της Αιγύπτου, η οποία λόγω της κομβικής της γεωγραφικής θέσης, αποτελεί πύλη εισόδου προς την ευρύτερη περιοχή της Αφρικής.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ γενιά αυτή δεν θα καταλήξει ως χαμένη γενιά
Επόμενο άρθροDeutsche Bank: Σενάριο συγχώνευσης με UBS