Δεκτή έγινε, από την αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού, η οικονομική προσφορά που κατέθεσε η P&O Ports Dubai για την απόκτηση του λιμένα του Νόβισαντ, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας της Σερβίας, Ντράγκαν Στεβάνοβιτς.

 

Η P & O Ports Dubai προσέφερε 7,99 εκατομμύρια ευρώ και, όπως είπε ο κ. Στεβάνοβιτς, «όλες οι λεπτομέρειες της προσφοράς είναι σωστές και σύμφωνα με τα κριτήρια του διαγωνισμού».

 

Οι επενδύσεις στο λιμάνι του Νόβισαντ την επόμενη τριετία αναμένεται να ξεπεράσουν τα 15 εκατομμύρια ευρώ, όπως προβλέπεται και από τη σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί τις επόμενες μέρες, είπε ο κ. Στεβάνοβιτς. Η σύμβαση προβλέπει ότι οι επενδύσεις που θα υλοποιηθούν από την P & O Ports Dubai δεν μπορούν να είναι μικρότερες από 14,9 εκατομμύρια ευρώ (για διάστημα τριών ετών). Από το σύνολο του ποσού που θα επενδυθεί, περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τις υποδομές του λιμένος.

 

«Η συγκεκριμένη επένδυση είναι σημαντική όχι μόνο για το Νόβισαντ, αλλά για τη Σερβία. Ο Δούναβης είναι μια στρατηγική πηγή για τη Σερβία και χάρη σ’ αυτή την ιδιωτικοποίηση, αυτή η πηγή θα γίνει περισσότερο λειτουργική για τη χώρα» είπε ο κ. Στεβάνοβιτς.

 

Ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του λιμένος του Νόβισαντ είναι μέλος του ομίλου DP World και με αυτή την κίνηση θα είναι η πρώτη φορά που θα αποκτήσει παρουσία στον Δούναβη, πρόσθεσε ο κ. Στεβάνοβιτς.

 

Η σύμβαση θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες, καθώς πρέπει να προηγηθεί η έγκριση από την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού. Οι επενδύσεις στο λιμάνι του Νόβισαντ αναμένεται να δημιουργήσουν και νέες θέσεις εργασίας, σημείωσε ο κ. Στεβάνοβιτς, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Ερωτηθείς γιατί επελέγη η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης για το λιμάνι του Νόβισαντ, ο κ. Στεβάνοβιτς είπε ότι «το γεγονός ότι το λιμάνι ήταν κερδοφόρο δεν σημαίνει ότι λειτουργούσε όπως έπρεπε. Εάν δεν προχωρούσαμε στην ιδιωτικοποίηση, το λιμάνι όδευε προς πτώχευση».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαναττική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ στις 28 Μαρτίου
Επόμενο άρθροΠαράταση έως 30 Απριλίου για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες»