“Θεώρησα την πρόταση πολύ τιμητική στη συγκεκριμένη συγκυρία” δήλωσε ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

 

“Η Αριστερά όσο την ξέρω εγώ πάντα ήταν στη λογική των συμπαρατάξεων, συνασπισμών, των μετώπων και των συμμαχιών. Και με τον Χαρίλαο και με τον Κύρκο και με τον Μπανιά η Αριστερά πάντα δημιουργούσε μέτωπα και συμμαχίες” ανέφερε.

 

“Άλλωστε όταν συναντήθηκα εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ως διευθυντής του ρ/φ “Στο κόκκινο”, ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, είναι δηλαδή μια συνεπής πολιτική στάση, στρατηγική, που έχει η Αριστερά να δημιουργεί συμμαχίες, δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε πολιτικός φορέας οφείλει να κάνει ανοίγματα στην κοινωνία και να δημιουργεί και διάλογο και ανάλογα την συγκυρία μέτωπα, δράσεις και συνέργειες. Που είναι το καινούργιο που τους έχει ενοχλήσει; Ασχολούμαστε ένα μήνα με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι πολύ καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δημιουργεί ειδήσεις και είναι εντελώς αδιάφορο και δεν έχει ασχοληθεί κανείς με το ψηφοδέλτιο του μεγάλου αντιπάλου, της ΝΔ. Σαν να μην έχει περάσει, δεν ασχολούνται τα μέσα καθόλου. Αυτό δεν είναι κριτική στα μέσα, σημαίνει ότι η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί δράση ενέργεια, αντιδράσεις και προβληματισμό” τόνισε.

 

“Οι πράσινες σημαίες ήταν πάντα εδώ είπε, δεν είπε ΠΑΣΟΚ. Εμείς είμαστε με τους οικολόγους χρόνια. Τώρα το είδαν; Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς και θα δημιουργεί και οφείλει να δημιουργεί συμμαχίες. Είναι μονόδρομος. Βλέπω πολύ στο ΚΙΝΑΛ να κατηγορούν την ψυχή τους ουσιαστικά, και να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι γίνεται ΠΑΣΟΚ. Αν ήταν το αντίστροφο θα είχα ενοχληθεί πολύ, αν έλεγε ένα κόμμα ότι γίνομαι ΣΥΡΙΖΑ, που εγώ το θεωρώ τιμή, θα έλεγα είμαι. Αυτό το πράγμα της ποινικοποίησης της ιστορίας τους από στελέχη του ΚΙΝΑΛ σήμερα, πραγματικά με προβληματίζει ή μάλλον φαίνεται ότι υπάρχει πολιτικό αδιέξοδο. Το άνοιγμα δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ στην σοσιαλδημοκρατία, είναι της σοσιαλδημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ” σχολίασε.

 

“Δεν έχει λογο να πασοκοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Δεν λέω ότι είναι κάτι κακό το ΠΑΣΟΚ, έχει κάνει και θετικά πράγματα και αρνητικά, συγκρούσεις, υποχωρήσεις και σκάνδαλα, η Ιστορία καταγράφει. Οι άνθρωποι όμως που έρχονται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν ψηφίσει πριν πέντε χρόνια κάτι άλλο;” συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο“Προδιαγεγραμμένο έγκλημα” το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό
Επόμενο άρθροΥποψήφια στην Α΄ Αθήνας με τη ΝΔ η Αλεξάνδρα Χαριτάτου