Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022, 14:44

Η εθνική Γερμανίας είναι «με την πλάτη στον τοίχο» μετά την ήττα 2-1 από την Ιαπωνία στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ και δεν έχει περιθώρια για νέο «στραβοπάτημα» στην κυριακάτικη (27/11, 21:00) αναμέτρηση με την Ισπανία, εάν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης, όπως δήλωσε σήμερα ο τεχνικός των «πάντσερ», Χάνσι Φλικ.

«Δεν έχουμε πια… έξτρα ζωή» τόνισε χαρακτηριστικά ο 57χρονος προπονητής σε σημερινή, διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: «Σπαταλήσαμε την πρώτη. Τώρα χρειάζεται να δουλέψουμε πάνω σε πράγματα και να τα βελτιώσουμε. Τώρα θα προχωρήσουμε και πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα, για να διατηρήσουμε την ελπίδα στον τελευταίο αγώνα του ομίλου μας (σ.σ. με την Κόστα Ρίκα την 1η Δεκεμβρίου). Έχουμε πίστη στην ομάδα, είμαστε θετικοί και θέλουμε να αντιμετωπίσουμε θετικά το ματς της Κυριακής. Είναι σημαντικό να επεξεργαζόμαστε τις ήττες, να “καθαρίζουμε” το μυαλό και να επικεντρώνουμε την προσοχή στο επόμενο καθήκον. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να φέρουμε την ομάδα σε ένα σημείο, όπου θα έχει την πίστη».

Η Γερμανία γνώρισε τον… νωρίτερο αποκλεισμό της σε διάστημα 80 ετώ το 2018, όταν αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ της Ρωσίας. Μετά την ήττα από την Ιαπωνία, τα «πάντσερ» βρίσκονται γι’ ακόμη μια φορά σε μειονεκτική θέση και αντιμετωπίζουν την Ισπανία υπό την… απειλή ακόμη ενός πρόωρου αποκλεισμού.

«Δεν κάναμε κάποια πράγματα σωστά ως προς την τακτική και πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό» υπογράμμισε ο Φλικ, αναφερόμενος στο χθεσινό (23/11) ματς, για να καταλήξει: «Έτσι είναι στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να “βγάζεις” την καλύτερη απόδοσή σου. Η κριτική είναι δικαιολογημένη».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022, 14:46

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜιχάλης Μόσχου: Το πρωί είναι σεφ, το βράδυ τραγουδιστής
Επόμενο άρθροΕνισχύσεις: Στο ΦΕΚ οι αποζημιώσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων από πλημμύρες