«Δεν γίνεται να εμπαίζεται αυτή τη στιγμή ο Έλληνας κληρικός, σε μια λογική η οποία τελικά έχει ως μοναδική σκοπιμότητα και μοναδική στόχευση το πώς θα παρουσιαστεί ο κ. Τσίπρας ως μεταρρυθμιστής ή εν πάση περιπτώσει ως άνθρωπος που λύνει ένα χρονίζον πρόβλημα» είπε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 140,9 fm», αναφερόμενος στο θέμα του συμφώνου Πολιτείας – Εκκλησίας.

 

«Μιλούσε για μια ιστορική συμφωνία ο κ. Τσίπρας όταν γι’ αυτή, όχι μόνο δεν ήταν κανείς ενήμερος, αναφέρομαι καταρχήν στην ιεραρχία πέραν του Αρχιεπισκόπου, ούτε βεβαίως και τα πολιτικά κόμματα. Αλλά και από την άλλη πλευρά υπήρχαν πάρα πολλές αντιδράσεις και πολλές ασάφειες σε σχέση με τη δήθεν συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Εμείς (η ΝΔ) από την πρώτη στιγμή έχουμε διαδηλώσει ότι το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι ένα ζήτημα για το οποίο πρέπει κάποια στιγμή η ελληνική Πολιτεία και η ελλαδική Εκκλησία να καθίσουν στο τραπέζι να συνεννοηθούν προκειμένου, επιτέλους να επιλυθεί. Το θέμα της πληρωμής ή του τρόπου πληρωμής των κληρικών είναι μια άλλη επιλογή, η οποία θα έπρεπε να μπει σε μια εντελώς διαφορετική βάση συζήτησης» πρόσθεσε.

 

Δυστυχώς, συνέχισε ο κ. Τσιάρας, «η ελαφρότητα με την οποία λειτουργεί και ο εμπαιγμός της ελληνικής κοινωνίας -και πάντα αναφέρομαι στο πρόσωπο του σημερινού πρωθυπουργού – αποδεικνύεται και στο γεγονός της κουτοπόνηρης σκέψης, όταν λέει ότι από τη στιγμή που 10.000 κληρικοί θα φύγουν από τη μισθοδοσία του ελληνικού Δημοσίου αυτομάτως δημιουργούνται δέκα χιλιάδες θέσεις για προσλήψεις, όταν τα χρήματα με τα οποία πρέπει να πληρωθούν αυτοί οι 10.000 κληρικοί πάλι πρέπει να τα καταβάλει το ελληνικό κράτος».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Γκοσν δεν μπορεί πλέον να ηγείται της Renault
Επόμενο άρθροΗ Ιταλία δεν αποτελεί άμεσο οικονομικό κίνδυνο για την·ευρωζώνη