Πρέπει όλοι να πάρουν θέση για το θέμα τόνισε ο υπουργός Οικονομικών

 

Εμείς δεν κάνουμε παροχολογία, λέμε τι θα κάνουμε και από πού θα έρθουν τα χρήματα. Η Νέα Δημοκρατία λέει ότι θα κάνει κάποια πράγματα, αλλά δεν λέει που θα βρει τα χρήματα, δήλωσε το Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο ραδιόφωνο του news 247.

 

«Σε αυτές τις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ ξέρεις ποια θα είναι η κατεύθυνση, και ένα άλλο πρόγραμμα που ο Θεός ξέρει τι είναι».

 

Σε ότι αφορά το αφορολόγητο αρκέστηκε να πει «κάθε τι στο χρόνο του», συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει δείξει ότι ξέρει να διαπραγματεύεται.

 

Εκτίμησε ότι υπάρχει πλειοψηφία 151 βουλευτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί για πολλά χρόνια. Πρέπει όλοι να πάρουν θέση. «Δεν είναι δυνατόν ο Κ. Σημίτης, επί οκτώ χρόνια πρωθυπουργός, να δει τρεις συνεντεύξεις και να μην παίρνει θέση για το συγκεκριμένο θέμα, να μην λέει τίποτα. Αυτό είναι ευθυνοφοβία».

 

«Όταν η Θεσσαλονίκη κοιτά προς τον Νότο πάντα θα χάνει από την Αθήνα. Μόνο όταν κοιτάξει προς τον Βορρά θα αναπτυχθεί», είπε. Αναφορικά με το Ποτάμι σημείωσε ότι δεν μπορεί να σκεφτεί ότι άνθρωποι όπως ο Στ. Θεοδωράκης, ο Γ. Μαρωτάς ή ο κος Λυκούδης δεν θα υποστηρίξουν τη συμφωνία.

 

Σε ό,τι αφορά το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε ότι δεν καταλαβαίνει κάποιο συγκεκριμένο επιχείρημα και ότι θέλει την «στρατηγική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εντυπωσιακό αυτό, αν δούμε την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

 

Δήλωσε ότι δεν πρέπει να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης. Αν η ΝΔ πιστεύει ότι δεν έχουμε πλειοψηφία μπορεί να κάνει μια πρόταση μομφής.

 

Σε ό,τι αφορά τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ θύμισε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει ότι θα προσπαθήσει να λύσει το θέμα. Οποιοι δεν θα τον ακολουθήσουν τιμούν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. «Αποστασία δεν το λες».

 

Υποστήριξε δε ότι υπάρχουν 151 βουλευτές για κυβερνητική πλειοψηφία.

 

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα υποστήριξε ότι «έχουμε πολλά χρόνια μια σχέση. Είχαμε και διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις, θα ήταν παράλογο κάτι διαφορετικό, αλλά σέβεται ο ένας τον άλλο. Ο Αλέξης έχει πιο πολιτική σκέψη. Εγώ θέλω οι αποφάσεις να παίρνονται συλλογικά. Πολλές φορές δεν γίνεται εκ των πραγμάτων. Υπήρξε η συλλογικότητα, θα μπορούσε να υπάρξει παραπάνω».

 

Ο ίδιος αρνήθηκε τον τίτλο του Βαρώνου και του πιθανού διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα εκτιμώντας ότι όταν θα υπάρξει αντικατάσταση του τελευταίου θα πρέπει να είναι από τη νέα γενιά.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ κυβέρνηση παίζει παιχνιδάκια με τα εθνικά θέματα
Επόμενο άρθροΥπερπλεόνασμα με “φρένο” στις επενδύσεις