Την άποψη ότι δεν είναι ώρα για μείωση των επιτοκίων της Fed, εκφράζει σε συνέντευξή του στην The Wall Street Journal ο πρόεδρος της Minneapolis, Neel Kashkari, o oποίος συγκεκριμένα δήλωσε “Νομίζω πως η οικονομική εξασθένιση έχει οδηγήσει την υπόλοιπη επιτροπή καθορισμού των επιτοκίων της Fed να δηλώσει πως είναι ο κατάλληλος καιρός για παύση, και το υποστηρίζω αυτό”.

 

Επί του παρόντος, ο πρόεδρος της Minneapolis Fed θεωρεί ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα βρίσκεται στην κατάλληλη θέση. Ο ίδιος και άλλοι αξιωματούχοι της Fed έχουν επικαλεστεί το τελευταίο διάστημα τα πρόσφατα ασθενή οικονομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του ήπιου πληθωρισμού και της επιβράδυνσης της ανάπτυξης παγκοσμίως, ως λόγους για να συγκρατήσουν για λίγο τις αυξήσεις των επιτοκίων, καθώς αξιολογούν την δυναμική της ανάπτυξης.

 

“Μερικοί από τους κινδύνους έχουν ενισχυθεί, επομένως το να κάνουμε μία παύση για να αποκτήσουμε περισσότερες πληροφορίες, για να δούμε εάν αυτό στα αλήθεια είναι μια οικονομική επιβράδυνση ή απλώς κάτι πρόσκαιρο, νομίζω ότι θα είναι η πιο σωστή κίνηση”, τόνισε ο Kashkari.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓόρδιος δεσμός για την αγροτική βιομηχανία η κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης
Επόμενο άρθροΔιαφωνία Ανδρουλάκη-Γεννηματά για έκτακτο συνέδριο