Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021, 18:26

Η επιστροφή του Ράφα Ναδάλ στα κορτ παραμένει… άγνωστη. Ο κάτοχος 20 τίτλων Gramd Slam στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σε μέσο της γενέτειράς του, της Μαγιόρκα, παραδέχθηκε ότι ακόμη δεν γνωρίζει πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην ενεργό δράση, προς απογοήτευση των οπαδών του που περίμεναν ότι δεν θ΄ αργούσε ο χρόνος που θα τον έβλεπαν ν΄ αγωνίζεται εκ νέου.

Ο «βασιλιάς του χώματος» έχει ξεκινήσει προπονήσεις με τον Κάρλος Μόγια, παρ΄ όλα αυτά δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητας το πότε θα είναι 100% έτοιμος για να μπει και πάλι σε φουλ ρυθμούς. Ο άλλοτε κορυφαίος τενίστας του κόσμου έχει να παίξει από τον περασμένο Αύγουστο και τη συμμετοχή του στο “Citi Open”, έχοντας πριν αποσυρθεί από το Wmbledon, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Αυτό που σκοπεύω είναι να αναρρώσω πλήρως από τον τραυματισμό που με ταλαιπωρεί και να επιστρέψω “σιδερένιος”» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ισπανός τενίστας και συνέχισε: «Τη δεδομένη χρονική περίοδο δεν μπορώ να πω πότε θα μπορέσω να παίξω ξανά. Εργάζομαι σκληρά καθημερινά γ΄ αυτό κι ακολουθώ συγκεκριμένο πρόγραμμα και πλάνο με σαφείς στόχους».

Εξήγησε στη συνέχεια: «Δεν μπορώ να μιλήσω για τους στόχους, διότι υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν μπορώ ν΄ ανατποκριθώ στο 100%. Στο μυαλό μου οι στόχοι που έχω είναι ξεκάθαροι και θέλω να πιστεύω ότι οι εξελίξεις θα έχουν θετικό αποτέλεσμα. Βρίσκομαι σε διαδικασία ανάκαμψης, πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός να μη βιαστώ. Πρέπει να κοιτάζω μακροπρόθεσμα».

Την τρέχουσα σεζόν ο Ναδάλ έχει «μετρά» λιγότερα από 30 ματς και συγκεκριμένα 29 με απολογισμό 24 νίκες και 5 ήττες. Με δεδομένο ότι δεν θ’ αγωνιστεί σε άλλο τουρνουά εντός του έτους αφήνει το 2021 θα κλείσει γι΄ αυτόν έχοντας κατακτήσει δύο τίτλους, σε Βαρκελώνη και Ρώμη.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021, 18:28

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣεισμός τώρα 5 Ρίχτερ στην Νάξο
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία «Μπάλλος» – «Φούσκωσε» ο Κηφισός – Συναγερμός στο Νέο Φάληρο