«Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία, αλλά πρόθεση συμφωνίας και θα εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα του κλήρου», δήλωσε εκ νέου σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη συνάντηση που είχε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου.

 

Από την πλευρά του, ο υπουργός τόνισε ότι θα εμμείνουν στο διάλογο και συμφώνησε πως δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τα δικαιώματα των κληρικών, ενώ ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας υπογράμμισε πως «θα κάνουμε τα πάντα για τους κληρικούς, ενώ στην επιτροπή διαλόγου θα υπάρχουν και ιερείς».

 

Αναλυτικότερα, ο Κώστας Γαβρόγλου αμέσως μετά την συνάντηση τόνισε: «Να δηλώσουμε κατηγορηματικά την πρόθεση, όπως αυτή αποτυπώθηκε από την ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας και τη δική μας κυβερνητική επιμονή, για τη συνέχιση του διαλόγου.

 

Ο διάλογος έχει πολλές διαστάσεις, αναλύονται, διευκρινίζονται πράγματα, συζητιούνται και γίνονται συνθέσεις. Σήμερα, είναι μια συνάντηση όπου συνεχίζεται ο διάλογος. Πληροφορήθηκα από τον μακαριώτατο ότι στην επόμενη συνάντηση, τον Δεκέμβριο, θα υπάρξει μια Επιτροπή με την οποία θα συνεργαστούμε πολύ συστηματικά προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθεί το πλαίσιο συμφωνίας και βεβαίως είχα την ευκαιρία -και δεν είναι η πρώτη φορά-, το έχω ξαναπεί εκφράζοντας την κυβερνητική απόφαση, όχι απλά βούληση, ότι θα κατοχυρωθούν με απόλυτο και διαφανή και κατηγορηματικό τρόπο και η μισθοδοσία των ιερέων και τα συνταξιοδοτικά των ιερέων και τα θέματα περίθαλψης. Δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή ως προς το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς των ιερέων.

 

Περιμένουμε τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για να αρχίσει πια το τελικό στάδιο των επεξεργασιών του νομοσχεδίου».

 

Επιπρόσθετα, έκανε γνωστό ότι την Κυριακή, ως είναι προγραμματισμένο, θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης και παράλληλα δήλωσε διαθέσιμος να συναντηθεί με όποιον μητροπολίτη το ζητήσει, με την επισήμανση «θα επιδιώξω και συγκεκριμένες συναντήσεις με μητροπολίτες των Δωδεκανήσων, προφανέστατα θα συνεχίσουμε τη συζήτηση και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και μέσα από όλα αυτά θα γίνουν οι αναγκαίες και σίγουρα δημιουργικές και προωθητικές συνθέσεις».

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜειωμένο κατά €68 δισ. πάγιο κεφάλαιο της ελληνικής οικονομίας
Επόμενο άρθροΝέα σύνθεση Δ.Σ. της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας