Την επανένταξη στις ρυθμίσεις οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που χάθηκαν το διάστημα της πανδημίας του κορωνοϊού και κυρίως στο σχήμα των 120 δόσεων, για όσους σφαλισμένους – οφειλέτες δεν πλήρωσαν δυο συνεχόμενες δόσεις και απώλεσαν έτσι την ρύθμισή τους, εξετάζει το Υπουργείο Εργασίας.

Η νέα ευκαιρία θα διασώσει κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες- οφειλέτες προκειμένου να μην βρεθούν μπροστά στην αναβίωση της παλιάς οφειλής με ότι αυτό συνεπάγεται, όπως προσαυξήσεις και τόκοι.

Όπως δήλωσε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης με νομοθετική ρύθμιση θα επανενταχθούν στις 120 δόσεις αυτοί που επλήγησαν και την έχασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να αποπληρωθούν οι δόσεις που έχουν χαθεί από το σχήμα των 120 δόσεων, προκειμένου να ισχύει η επανένταξη, αλλά να δοθεί παράλληλα – ως κίνητρο – η δυνατότητα ταυτόχρονης ρύθμισης των οφειλών του 2019 και του 2020 σε 12 δόσεις. Σήμερα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Συνεπώς η νέα ευκαιρία αναμένεται να έχει δυο βασικά χαρακτηριστικά:

Καταβολή του συνόλου των δόσεων που έχουν καταστεί απαιτητές ως προϋπόθεση για την επανένταξη

Δυνατότητα ένταξης των νέων βεβαιωµένων εκτός ρύθµισης οφειλών – δηλαδή οφειλών του 2019 και του 2020 – στην ρύθμιση των 12 δόσεων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Συννεφιά σήμερα, έρχεται κρύο από αύριο

Δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος είχε ο 18χρονος που αποκεφάλισε τον καθηγητή στη Γαλλία

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στη Σκιάθο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤι νέο φέρνει η «δεύτερη ευκαιρία»
Επόμενο άρθροΈτσι θα τα πάρουν οι κληρονόμοι