Μοιράσου το άρθρο:

Μια εποικοδομητική συνάντηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Μαρία Παπαδανιήλ, είχαν σήμερα το μεσημέρι  γονείς, και  διδάσκοντες των μαθητών Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης για τα προβλήματα και το μέλλον του σχολείου.

Η κυρία Παπαδανιήλ την προηγούμενη εβδομάδα, έκανε δεκτή την εισήγηση του προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου να δημιουργηθεί μόνο ένα τμήμα φέτος στην Ά Γυμνασίου αφήνοντας εκτός σχολείου 27 συνολικά παιδιά, κάτι που δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση όχι μόνο στους γονείς των παιδιών που θα μείνουν εκτός αλλά σε όλη την σχολική κοινότητα του μουσικού για το μέλλον του σχολείου.

Η κυρία Παπαδανιήλ εξήγησε ότι έχοντας ένα φάκελο με την αλληλογραφία της τελευταίας χρονιάς για τη μη καλή λειτουργία των δύο σχολείων λόγω του στεγαστικού προβλήματα, δε συμφωνεί μεν με την απόφασή της αυτή, σύμφωνα με τη νομοθεσία  όμως, δεν μπορεί όμως να  κάνει διαφορετικά.

Ωστόσο στη σημερινή συζήτηση διαπιστώθηκε ότι  πολλά από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κυρίως τα τελευταία χρόνια στη συστέγαση των δύο σχολείων δεν οφείλονται στην αύξηση του αριθμού των μαθητών του Μουσικού .

Τόσο ο διευθυντής του Μουσικού σχολείου κ Ζαφειρίου όσο και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων κ Καρίπης αλλά και καθηγητές του σχολείου, ξεκαθάρισαν  ότι πρόκειται για συστεγαζόμενα σχολεία , δηλαδή δε φιλοξενείται στο χώρο το Μουσικό , αλλά συστεγάζεται με το 5ο γυμνάσιο, ότι η  δευτεροβάθμια εκπαίδευση  και ο δήμος δεν ασχολήθηκαν με την δικαιότερη αναδιανομή των αιθουσών του κτιρίου , όπως προβλέπεται ,  ενώ ποτέ δε δόθηκαν στο Μουσικό σχολείο οι 8 αίθουσες ( παρά μόνο 2)  σύμφωνα με απόφαση προηγούμενου διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Βέβαια το σχολείο προβλέπεται να στεγάζει δύο σχολεία, όχι όμως μουσικό που αυτό από τη φύση του θα πρέπει να βρίσκεται σε ξεχωριστό δικό του χώρο. Και γι αυτό στο παρελθόν υπήρξαν προτάσεις που δεν έγιναν δεκτές όπως να συστεγαστεί το 5ο γυμνάσιο με το 5ο Λύκειο και να μετακινηθεί το Μουσικό . Ακόμα τέθηκε και το θέμα του κτιρίου της πρωην Ακαδημίας και το ενδεχόμενο να φύγει από κει η Δευτεροβάθμια , η κ Παπαδανιήλ ενημέρωσε ότι ήδη ξεκίνησε μια τέτοια συζήτηση με την οικεία διεύθυνση.

Γονείς και εκπαιδευτικοί του Μουσικού κατέστησαν σαφές ότι μια ενδεχόμενη μείωση του αριθμού των 150 μαθητών του σχολείου θα οδηγήσει και σε ποιοτική υποβάθμιση του σχολείου αφού δε θα μπορούν να σχηματιστούν αριθμητικά τα μουσικά σύνολα που προσφέρουν πολιτισμό στο νησί .

Θεωρούν άδικη απόφαση να κλείσει ένα τμήμα του μουσικού σχολείου, του μοναδικού μουσικού σχολείου που εξυπηρετεί όλο το νησί και δηλώνουν αποφασισμένοι να προσφύγουν όπου χρειαστεί για να βρουν το δίκιο τους.

Παρόν στη συνάντηση και ο δικηγόρος Στρατής Σκουτιανέλλης εκπροσωπώντας τους γονείς των παιδιών που περιμένουν να μάθουν αν θα φοιτήσουν ή όχι στο Μουσικό Σχολείο ο οποίος διαπίστωσε ότι υπάρχει νομική βάση για προσφυγή των γονέων στη δικαιοσύνη από όσα προέκυψαν από την παρουσίαση των στοιχείων αυτών.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης δεν μπορούσε να δεσμευτεί ότι θα αλλάξει την απόφασή της ενημέρωσε όμως ότι αύριο το μεσημέρι θα συναντηθεί και θα ακούσει το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, ακολούθως θα συναντηθεί με τον διευθυντή Β βάθμιας εκπαίδευσης Μιχάλη Καπιωτά ,  με τους διευθυντές των δύο σχολείων και θα λάβει την τελική της απόφαση.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑποκλείστηκε από τον αγώνα διαδοχής για την ηγεσία των Τόρις ο Ντομινίκ Ρααμπ
Επόμενο άρθροΑνοιχτές συγκεντρώσεις του Χρ. Μπουκώρου στις Β. Σποράδες