Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) προσέφυγε  πολυισοβίτης της 17Νοεμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα που ανέκυψε μετά την έκδοση αντίθετων αποφάσεων μεταξύ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), σχετικά με τη  μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Στην αίτησή του ενώπιον ΑΕΔ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υποστηρίζει ότι η άρνηση τόσο της Ποινικής όσο και Διοικητικής Δικαιοσύνης να εκδώσουν απόφαση επί της ουσίας του αιτήματός του για το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, συνιστά αρνησιδικία.

Κάτι, που παραβιάζει τα άρθρα 20 του Συντάγματος (παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως) και 25 (αρχή του κράτους δικαίου), όπως επίσης παραβιάζονται τα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον της δικαιοσύνης  εκκρεμεί το αίτημά του Κουφοντίνα για υφ’ όρων απόλυση από τις φυλακές, καθώς στις 5 Σεπτεμβρίου συμπλήρωσε 19 χρόνια φυλάκισης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Κουφοντίνας – Προσέφυγε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού
Επόμενο άρθρο«Πρέπει να φάω και ξύλο; Δεν κοιμόμουν, ζητάω την απομάκρυνση του προπονητή»