Ο δημοσιογράφος του CΝN, Richard Quest, ταξίδεψε με την πρώτη, δοκιμαστική, «covid-free» πτήση της United Airlines και αφηγείται την εμπειρία του.

«Πρόκειται για μια υπερατλαντική πτήση με επιβάτες, στην οποία, ακόμα και κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, αισθάνεσαι ασφαλής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Richard Quest, ο οποίος ταξίδεψε από το Newark της Αμερικής στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.


Η εν λόγω πτήση αποτελεί το πρώτο δείγμα της αμερικάνικης αεροπορικής εταιρίας United Airlines, στο πλαίσιο μιας σειράς δοκιμαστικών πτήσεων, τεσσάρων εβδομάδων. Συγκεκριμένα, πριν την επιβίβαση, θα πραγματοποιούνται δοκιμές ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού σε όλους τους επιβάτες και το προσωπικό του αεροπλάνου.

Σκοπός της αεροπορικής εταιρίας είναι να αποδείξει ότι οι σωστές δοκιμές πριν την επιβίβαση στο σκάφος, θα μπορούσαν να επιτρέψουν το «άνοιγμα» των υπερατλαντικών ταξιδιών και τη μείωση ή εξάλειψη της ανάγκης επιβολής «καραντίνας» στους ταξιδιώτες. Με αυτό τον τρόπο, η ταξιδιωτική βιομηχανία θα μπορούσε να κάνει μια νέα αρχή.

Ωστόσο, αν και στην περίπτωση του δημοσιογράφου η όλη διαδικασία εκτελέστηκε εύκολα και γρήγορα, αποτελεί ερώτημα το αν θα μπορούσε να υπάρξει αντίστοιχη επιτυχία σε περίπτωση πολυάριθμων πτήσεων με πολλούς επιβάτες, σύμφωνα με δική του μαρτυρία.

Είναι αναμφίβολα καθησυχαστικό να ταξιδεύει κανείς με αεροπλάνο, στο οποίο όλοι οι επιβαίνοντες έχουν εξεταστεί, ανέφερε ο Quest. Επιπλέον, στην περίπτωση που κάποιος από τους επιβαίνοντες νοσήσει με Covid-19 κατά τη διάρκεια της πτήσης, παρά το τεστ που προηγήθηκε, οι μάσκες προσώπου, οι αποστάσεις και τα φίλτρα HEPA του αεροσκάφους αρκούν ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού.

Από την άλλη, βέβαια, η ενδεχόμενη αποτυχία των δοκιμών πριν την επιβίβαση σε σκάφος επιβεβαιώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν στο κρουαζιερόπλοιο Sea Dreαm 1, το πρώτο που εκτέλεσε ταξίδι στην Καραϊβική, εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, παρά το ότι όλοι οι επιβάτες είχαν ελεγχθεί.

Για το θέμα αυτό, ο διευθύνων σύμβουλος της United Airlines, Scott Kirby, ισχυρίστηκε ότι οι πιθανότητες να φανεί κάποιος αρνητικός σε προληπτικό έλεγχο για Covid-19 πριν από μια υπερατλαντική πτήση και να αποδειχθεί θετικός κατά την άφιξή του στον προορισμό, μεταδίδοντας τον ιό κατά τη διάρκεια της πτήσης, είναι ελάχιστες.

«Λόγω του περιβάλλοντος του κρουαζιερόπλοιου, (ο ιός) εξαπλώνεται σε ολόκληρο το κρουαζιερόπλοιο – δε συμβαίνει το ίδιο όταν πετάς προς μια άλλη χώρα», εξήγησε ο Scott Kirby.

ΠΗΓΗ: CNN

ΣΥΝΤΑΞΗ: Αλεξάνδρα Πιτσούνη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈμειναν στο μηδέν Έιμπαρ και Χετάφε
Επόμενο άρθροΙπποκράτειο Νοσοκομείο : Ασφαλείς όλοι οι νοσηλευόμενοι εν καιρώ πανδημίας