Ακλόνητη μετά από δύο εξαιρετικά δύσκολα χρόνια διακυβέρνησης (πανδημία, lockdowns, καταστροφικές πυρκαγιές) παραμένει η δημοσκοπική κυριαρχία της κυβέρνησης αλλά και του ιδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως φανερώνει η έρευνα της Opinion Poll για την εφημερίδα «Political» η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στις 13,9% ποσοστιαίες μονάδες ενώ την ίδια ώρα ισχυρό προβάδισμα με διατηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα στο ερώτημα «Αν προέκυπτε θέμα εκλογών και ψηφίζαμε την ερχόμενη Κυριακή, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;» το 35% απαντά ΝΔ ενώ το 21,1% ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων:

  • ΝΔ: 35%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 21,1%
  • ΚΙΝΑΛ: 6,2%
  • ΚΚΕ: 5,5%
  • Ελληνική Λύση: 3,5%
  • ΜεΡΑ25: 3,2%

Σημειώνεται δε πως συντριπτική είναι και η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας στο ερώτημα, ανεξάρτητα από την κομματική προτίμηση, ποιο κόμμα θα κέρδιζε τις εκλογές, όπου το κυβερνών κόμμα 66,2% έναντι 11,3 του ΣΥΡΙΖΑ.

Σταθερό προβάδισμα Μητσοτάκη

Σύμφωνα με την έρευνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει σταθερά πρώτος σε δημογραφία στους πολιτικούς αρχηγούς και παρά τις όποιες απώλειες συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση διατηρεί υψηλό το ποσοστό του στα επίπεδα του 52,8%. Απώλειες στη δημοφιλία τους παρουσιάζουν Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά με τρεις και επτά μονάδες αντίστοιχα. Συγκεκριμένα οι δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης για τους Α. Τσίπρα, Φ. Γεννηματά, Δ. Κουτσούμπα, Κ. Βελόπουλο και Γ. Βαρουφάκη διαμορφώνονται αντίστοιχα:25%, 24,7%, 27,5%, 12,5% και 19,6%.

Στο ερώτημα για τον ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό οι πολίτες απαντούν «Κυριάκος Μητσοτάκης» σε ποσοστό 45,6%, «Αλέξης Τσίπρας» σε ποσοστό 19,7% και «κανένας» σε ποσοστό 30,6%.

H έρευνα αποτυπώνει και την άποψη του κόσμου για την διαχείριση των πυρκαγιών με το 29,7% να ρίχνει την ευθύνη στην κυβέρνηση ενώ το 27,6% στους εμπρησμούς. Την ίδια ώρα αρνητική είναι η άποψη των πολιτών, σε ποσοστό 51,4% για την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑίγιο – Θανατηφόρο τροχαίο – Νεκρός γνωστός επιχειρηματίας
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη – Κρεβάτια και τύμπανα στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ – Οι υγειονομικοί ξανά στους δρόμους