Ο Αχ. Μπέος τόνισε ότι υπήρξε κατανόηση του θέματος από τον πρωθυπουργό

Προχωράει το θέμα της επαναχάραξης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Βόλου, που ζητάει ο Δήμος, πριν το λιμάνι πωληθεί σε ιδιώτη και το θέμα τέθηκε στον πρωθυπουργό που επισκέφθηκε το Βόλο την περασμένη εβδομάδα.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αχ. Μπέος στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα του κάτω πεζοδρομίου της παραλιακής οδού Αργοναυτών (που σήμερα ανήκει στον ΟΛΒ) τέθηκε υπόψη του πρωθυπουργού που έδειξε κατανόηση για το θέμα.
Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι το θέμα είναι σε καλό δρόμο, μάλλον θα γίνει δεκτό το αίτημα του Δήμου, ωστόσο κάλεσε τις αντιπολιτεύσεις, στην περίπτωση που δεν είναι να είναι σε επιφυλακή, ώστε αν δεν πραγματοποιηθεί να γίνουν κινητοποιήσεις, ώστε να αποδοθεί στον Δήμο κάτι που ανήκει στην πόλη.

Να τιμηθεί ο Βαγ. Παπαθανασίου
Στο Δημοτικό Συμβούλιο αναγνώστηκαν προτάσεις των μειοψηφιών για να τιμηθεί ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μουλά να αναφέρει ότι «είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό και σοβαρό το οποίο επεξεργάζεται η Δ.Α. και θα ανακοινωθεί ελ ευθέτω χρόνο και όλοι θα συμφωνήσουμε καθώς δεν είναι πεδίο αντιπαλότητας».
Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα πρότεινε με έγγραφό της το κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας να μετονομαστεί σε Σμύρνη. Ο σύμβουλος της παράταξης Στέργιος Φάτσης, ανέφερε ότι είναι αίτημα των κατοίκων της Ν. Ιωνίας εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Δήμος θα δει το θέμα, με τον δήμαρχο να τον κατηγορεί ότι η μειοψηφία καπιλεύεται τις θέσεις των κατοίκων και ότι οι κάτοικοι μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους στις υπηρεσίες του Δήμου.

Επεκτείνεται το Κοιμητήριο
Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε και η αγορά όμορου οικοπέδου στον Κούκο. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρ. Στεφόπουλος ανέφετρε ότι η τελευταία αγορά ήταν το 2006 όπου τότε ο Δήμος αγόρασε 3,5 στρ. έναντι 60.800 € ενώ τώρα ο Δήμος θα αγοράσει 7,82 στρ. έναντι 35.000 € για αποκλειστική χρήση ως ταφικού χώρου. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος «Προστατεύουμε τα χρήματα των δημοτών εμείς», ενώ ο κ. Στεφόπουλος είχε αντιπαράθεση με τον σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Χαρ. Ζάχος κατηγορώντας τον ότι «όταν πήγαμε στην Αγριά να κάνουμε επέκταση μας κατήγγειλε ο κ. Ζάχος».

Οι οφειλές των παρόχων ενέργειας
Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» Ι. Αποστολάκης αναφέρθηκε στη στάση του Δήμου Βόλου για τις οφειλές από τους παρόχους ενέργειας και το γεγονός ότι άλλοι Δήμοι έχουν προχωρήσει σε εξώδικα.
Ο δήμαρχος του επιτέθηκε προσωπικά, λέγοντάς του ότι τι τον νοιάζει, καθώς μπαίνει σε αργία σε λίγες μέρες μετά την παραίτησή του. Όπως είπε ο Αχ. Μπέος, αυτό που δικαιούται η πόλη θα το πάρει και το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρόσκληση στις εκδηλώσεις
Ο δήμαρχος κάλεσε τις μειοψηφίες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, στη Ν. Ιωνία για τη Σμύρνη και στον Βόλο.
Επίσης τους κάλεσε να δώσουν το παρών 9 και 12 Ιουνίου όπου η εθνική ομάδα θα βρίσκεται στον Βόλο για δύο επίσημους αγώνες στο πλαίσιο του Nation League στο Πανθεσσαλικό, όλοι να συνεισφέρουν αγοράζοντας από ένα εισιτήριο και πηγαίνοντας στο γήπεδο, ώστε ο Βόλος μπορεί να διοργανώσει εκδηλώσεις και να δηλωθεί ο Βόλος ως έδρα της εθνικής ομάδας.

Προηγούμενο άρθροΚώστας Κόκλας: Δεν μου άρεσα εμένα να με βλέπω, δεν μου άρεσε η φωνή μου
Επόμενο άρθροΡεάλ: Τινάζει την μπάνκα για τον Λεάο