Διάβημα προς την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας έκανε η Αθήνα, μετά την κίνηση της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας να επαναφέρει πινακίδα με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας«.

Αντίδραση υπήρξε και από το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο έκανε λόγο για «κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων».

Η Ρασέλα Μιζράχι, που προέρχεται από το VMRO, εμφανίστηκε μπροστά από πινακίδα που η ίδια τοποθέτησε παρότι, από τότε που τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών, οι επιγραφές φέρουν τη νέα ονομασία.

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της σοσιαλιστικής Διεθνούς για την προώθηση της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, πραγματοποίησε επίσκεψη στα Σκόπια ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις του ότι « συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε την πόρτα για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και ως εκ τούτου δεσμευόμαστε για την πλήρη εφαρμογή της».

«Η νέα μεθοδολογία για τη διεύρυνση της Ένωσης θα εξασφαλίσει ότι τα κράτη που δεσμεύονται στην ευρωπαϊκή ατζέντα θα ενταχθούν στην Ένωση γρηγορότερα» επεσήμανε ο τέως πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε κρίσιμη στιγμή καθώς η ΕΕ αναμένεται να λάβει σημαντικές αποφάσεις για ένταξη της Β. Μακεδονίας και της Αλβανίας.

Ο κύκλος των επαφών ολοκληρώθηκε με συνάντηση με τον ΥΠΕΞ, Νικολά Ντιμιτρόφ και άλλους αξιωματούχους.

Πηγή:ΕΡΤ/Σκόπια,ανταπόκριση: Νίκος Φραγκόπουλος, Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτη Μαδρίτη ο Ν. Δένδιας- Επί τάπητος και τα θέματα στην Αν. Μεσόγειο
Επόμενο άρθροΝέα αντιπαράθεση ΓΣΕΕ – ΠΑΜΕ για το συνέδριο της συνομοσπονδίας