Επιθεώρηση στις  Διευθύνσεις Εκλογών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών πραγματοποίησε ο υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης.

Επισκέφθηκε όλα τα τμήματα, συνομίλησε με τα στελέχη και τους υπαλλήλους κι ενημερώθηκε για την προετοιμασία ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των Ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου.

 

Τα στελέχη των δύο διευθύνσεων διαβεβαίωσαν τον κ. Χαρίτση ότι όλα κυλούν ομαλά και ότι, παρά τον σύνθετο και πολύπλοκο χαρακτήρα της εκλογικής διαδικασίας, η οποία θα διεξαχθεί για πρώτη φορά με τέσσερις κάλπες, αλλά και με σταυρό προτίμησης, οι εκλογείς θα ασκήσουν απρόσκοπτα το εκλογικό τους δικαίωμα.

 

«Πρωτόγνωρη πρόκληση»

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε:

«Με τους εργαζομένους των Διευθύνσεων Εκλογών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΣ, που εδώ και μήνες εργάζονται με αυταπάρνηση για την προετοιμασία των επερχόμενων εκλογών. Η ταυτόχρονη διεξαγωγή τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων (περιφερειακές, δημοτικές, κοινοτικές, ευρωεκλογές) είναι μια πρωτόγνωρη πρόκληση για τη διοίκηση, χάρη όμως, στην έγκαιρη προετοιμασία όλων των ανθρώπων του Υπουργείου είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μια καθόλα ομαλή εκλογική διαδικασία».

 

Πρώτη φορά με 4 κάλπες

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ALPHA» για την εκλογική διαδικασία, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «είναι η πρώτη φορά στα εκλογικά χρονικά της χώρας που καλούμαστε να διεξαγάγουμε μία εκλογική διαδικασία με τέσσερις κάλπες.

 

Είναι μία διαδικασία πρωτόγνωρη και απαιτητική και γι’ αυτό προχωρήσαμε σε μία σειρά από αλλαγές. Στη μεγάλη πλειονότητα των τμημάτων, περίπου στο 85%, οι ψηφοφόροι θα κληθούν να ψηφίσουν πρώτα σε δύο κάλπες σε μία αίθουσα και αμέσως μετά σε διπλανή αίθουσα να ψηφίσουν σε άλλες δύο κάλπες, έτσι ώστε και για τους ίδιους να είναι πιο ομαλή διαδικασία, αλλά και ειδικά για τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Επιπλέον, εισάγουμε για πρώτη φορά τεχνολογικές καινοτομίες για να έχουμε πολύ γρήγορα (μεταξύ 21.00 και 22.00) μία πρώτη ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕνδιαφέρον για την ελληνική αγορά φυσικού αερίου
Επόμενο άρθροΈκλεισε το ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πρασίνων