Στην διαγραφή πάνω από 10.000 αυτοματοποιημένων λογαριασμών που ανέβαζαν μηνύματα τα οποία αποθάρρυναν τη συμμετοχή στις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης 6ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, τα οποία φαίνονταν να προέρχονται από Δημοκρατικούς, προχώρησε το Twitter.

 

Όπως αναφέρει το Reuters, τα επίμαχα μηνύματα περιελάμβαναν μηνύματα που αποθάρρυναν τους άνδρες που υποστήριζαν τους Δημοκρατικούς να ψηφίσουν, λέγοντας πως θα «έπνιγαν» τις φωνές των γυναικών.

 

Το Δημοκρατικό Κόμμα ενημέρωσε σχετικά την εταιρεία, με αποτέλεσμα τη διαγραφή των επίμαχων λογαριασμών, στα τέλη του Σεπτεμβρίου και στις αρχές του Οκτωβρίου. “Αναλάβαμε δράση πάνω σε σχετικούς λογαριασμούς και δραστηριότητα στο Twitter” είπε εκπρόσωπος της εταιρείας σε γραπτό του μήνυμα. “Ο μοναδικός μας στόχος είναι να εφαρμόσουμε αυστηρά τις πολιτικές μας και να προστατέψουμε τον υγιή διάλογο υγεία στην υπηρεσία μας”, πρόσθεσε.

 

Ο αριθμός των ψεύτικων προφίλ που διαγράφηκε δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, αν συγκριθεί με τους εκατομμύρια λογαριασμούς που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για παραπληροφόρηση κατά τις προεδρικές εκλογές του 2016. Ωστόσο, αποτελούν μια νίκη για τη Democratic Congressional Campaign Committee (DCCC), οργάνωση του κόμματος που υποστηρίζει τους υποψηφίους των Δημοκρατικών για την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

 

Η DCCC άρχισε την προσπάθεια αυτή εντός του έτους, αντιδρώντας σε αυτό που εκλαμβανόταν ως αδυναμία του κόμματος να «απαντήσει» σε εκατομμύρια λογαριασμούς στο Twitter και άλλα social media για διασπορά αρνητικών και ψευδών πληροφοριών για τη Χίλαρι Κλίντον και άλλους υποψηφίους το 2016, είπαν τρία άτομα με γνώση επί των δραστηριοτήτων αυτών στο Reuters.

 

Επίσης, σύμφωνα με κομματικές πηγές, η DCCC ανέπτυξε το δικό της σύστημα για τον εντοπισμό και την αναφορά αυτοματοποιημένων λογαριασμών στα social media, που δημιουργήθηκε εν μέρει από δημοσίως διαθέσιμα εργαλεία, όπως τα Hoaxley και Botometer, που έχουν αναπτυχθεί από ερευνητές υπολογιστών του University of Indiana και επιτρέπουν στον χρήστη να εντοπίζει bots και να αναλύει πώς διασπείρουν πληροφορίες για συγκεκριμένα θέματα.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ ανακοίνωση του Κώστα Μπακογιάννη για τον δήμο Αθηναίων
Επόμενο άρθροΒράβευση της “Αθλητικής Ελπίδας Προσφύγων”