Σε εξέλιξη βρίσκεται από τη Δευτέρα, η διακλαδική άσκηση «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2022» που έχει διεθνή χαρακτήρα, καθώς σε αυτήν, εκτός από τις ελληνικές δυνάμεις, συμμετέχουν μονάδες του Σώματος Πεζοναυτών και του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Βρίσκονται στην θαλάσσια περιοχή του Παγασητικού, το Αποβατικό Πλοίο Δεξαμενής ARLINGTON (LPD-24) με στοιχεία της 22ας Εκστρατευτικής Μονάδος Πεζοναυτών (22 MEU), που θ’ αναπτύξουν στενή συνεργασία τις επόμενες ημέρες με τους Έλληνες πεζοναύτες.

Η ελληνική μονάδα που θα συνεργαστεί από πλευράς 32ας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, που εδρεύει στη Νέα Ιωνία Βόλου, είναι το 521 Τάγμα Πεζοναυτών. Μέχρι τις 18 Μαΐου θα συνεκπαιδευθεί με τους συναδέλφους της 22 MEU ενώ στην συνέχεια, μέχρι τις 27 Μαΐου, θα αναπτυχθεί συνεργασία με το 2ο Τάγμα Αναγνωρίσεως Πεζοναυτών.

Λόγω συμμετοχής και του 2ου Λόχου Αναγνωρίσεως Πεζοναυτών, τα αντικείμενα συνεκπαιδεύσεως που έχουν σχεδιασθεί από επιτελείς και των δύο πλευρών, περιλαμβάνουν και προηγμένα αντικείμενα βολών, βολές από ελικόπτερο, άλματα ελευθέρας πτώσεως αλλά και άσκηση με σενάριο διασώσεως ομήρων.

Προηγούμενο άρθροΜε την παρουσία αρκετού κόσμου η πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Αδιανόητες καταγγελίες για τον θάνατο της 3χρονης – «Για 11 ημέρες δεν υπήρχε διάγνωση»