Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας  το ΔΣ της ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικοί,πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, παράσταση διαμαρτυρίας σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και τα προβλήματα που έχουν σημειωθεί στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του Νομού. Οι εκπαιδευτικοί έχουν κάνει το χρέος τους, όπως τόνισε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Γιαννουλή και έχουν θωρακιστεί για τον κορωνοϊό, με το ποσοστό των νοσήσαντων και εμβολιασμένων να φτάνει το 90% και ζητούν από την πολιτεία ουσιαστικά μέτρα, έτσι ώστε η χρονιά να κυλήσει ομαλά από υγειονομικής άποψης.

Σύμφωνα με την κ. Γιαννουλή, το 80% των εκπαιδευτικών της Μαγνησίας είναι εμβολιασμένοι, ενώ το 10% περίπου έχουν νοσήσει από τον ιό.Οι εκπαιδευτικοί ζητούν επιπλέον μέτρα ώστε το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με ασφάλεια. Αιτήματα αιχμής αποτελούν, η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, η βελτίωση της καθαριότητας , ειδικά μέτρα στις μεταφορές των μαθητών και δωρεάν τεστς στους εκπαιδευτικούς.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας εξέφρασε στο Διευθυντή Εκπαίδευσης την αντίδρασή της για την εγκύκλιο του Υπουργείου, που ζητούσε από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές στα λειτουργικά κενά μέχρι την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2021. Σύμφωνα με την κ. Γιαννουλή αυτό δημιούργησε μια προβληματική κατάσταση με τους εκπαιδευτικούς να τοποθετούνται σε σχολεία για το άνοιγμά τους και μετά από κάποιες ημέρες να πρέπει να μετακινηθούν εκεί που υπάρχουν κενά. Έπρεπε σύμφωνα με την ίδια, να ανοίξουν τα σχολεία, να συγκληθούν οι Σύλλογοι και να ανατεθούν τα μαθήματα ανά εκπαιδευτικό κι έπειτα να τοποθετούνταν οι εκπαιδευτικοί.

Προηγούμενο άρθροΑναστασιάδης – «Είμαστε πανέτοιμοι να συναντηθούμε με τον ΓΓ του ΟΗΕ και είμαι έτοιμος και για τριμερή συνάντηση»
Επόμενο άρθροΈλενα Τσαβαλιά – Μάρκος Σεφερλής: Η έκπληξη για τα γενέθλια του ηθοποιού