Διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στα χέρια της οποίας βρίσκεται ο φάκελος των στοιχείων στον οποίο συμπεριλαμβάνεται το USB με την επίμαχη συνομιλία του πρώην υπουργού Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, που έχει προκαλέσει αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα, καθώς και τα πρακτικά των καταθέσεων των κυρίων Παππά και Παπαγγελόπουλου, η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ανατέθηκε σε εισαγγελέα η έρευνα για την ηχογραφημένη συνομιλία προκειμένου να ελεγχθεί εάν είναι νόμιμο ή παράνομο το υλικό, κάτι στο οποίο κρίσιμο ρόλο θα παίξει το εάν η συνομιλία ήταν δημόσια ή ιδιωτική. Δεν αποκλείεται να διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη για τη γνησιότητά του.

Για τους διαλόγους Μιωνή – Παππά μίλησε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κάνοντας λόγο για προσπάθεια διαστρέβλωσης και παραποίησης της αλήθειας. «Ανέλυσα το κείμενο που μου δόθηκε. Οι διάλογοι των Μιωνή-Παππά με αθωώνουν πλήρως» είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Από το πρωί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος συνεχίζει για πέμπτη ημέρα την κατάθεσή του στην Eπιτροπή και όπως λέει ο ίδιος θα ανατρέψει τις εις βάρος του κατηγορίες.

Από το πρωί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος συνεχίζει για πέμπτη ημέρα την κατάθεσή του στην Επιτροπή και όπως λέει ο ίδιος θα ανατρέψει τις εις βάρος του κατηγορίες.

Η διαδικασία ξεκίνησε με κάποια καθυστέρηση καθώς ο εισηγητής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης, λόγω πένθους για την απώλεια της μητέρας του, αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Καραγκούνη. Μόλις ολοκληρωθεί -ίσως και σήμερα- η εισήγηση-κατάθεση Παπαγγελόπουλου, θα ξεκινήσει ο κύκλος των ερωτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή πρέπει να έχει ολοκληρώσει έως τις 30 Ιουνίου τις εργασίες ώστε μέχρι τις 15 Ιουλίου να έχει συνεδριάσει η ολομέλεια της Βουλής για την παραπομπή ή όχι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Δικαστικό Συμβούλιο.

«Ο Παπαγγελόπουλος δεν ακούγεται για τίποτα μεμπτό. Το μόνο που ακούγεται είναι ότι «έχει δική του ατζέντα». Η δική μου ατζέντα είναι να πολεμώ τη διαφθορά και τη διαπλοκή και να είμαι απέναντι στους ψεύτες. Και δεν ήταν μόνο δική μου ατζέντα αλλά και του πρωθυπουργού που μου εμπιστεύθηκε το χαρτοφυλάκιό μου», σημείωσε. Και πρόσθεσε «τις δικές μου ενέργειες και σκέψεις τις γνωρίζει όλος ο κόσμος και ο πρωθυπουργός που με επέλεξε, δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα».

Το παρακράτος είναι αλλού, είπε και καταφέρθηκε εναντίον ΜΜΕ που τον έφεραν να ζήτησε λεφτά. Παραποίησαν τα πάντα, είπε. «Ο κ. Παππας δεν είπε «ζήτησε λεφτά ο Παπαγγελόπουλος», ο κ. Παππάς είπε «κάποιοι ζήτησαν λεφτά». Αναφέρεται σε άλλα ονόματα. Εκεί χάλασε η κασέτα και αναφέρεται ως «ακατάληπτο»»  σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «κάποιοι επιδιώκουν τη ρήξη μου με τον Παππά». «Η κασέτα αυτή αποδεικνύει την αθωότητα Παππά και ότι εγώ δεν έχω καμία σχέση (…) Τα είπα στην Προανακριτική, θα τα πω και στη Βουλή και κάποιοι θα τρέχουν να κρυφτούν», είπε ο πρώην υπουργός.

Είναι θέμα δημοκρατίας να πει ο κ. Τσίπρας αν γνώριζε για όλα αυτά. Πρέπει να τοποθετηθεί με ελάχιστο σεβασμό στην δημοκρατία μας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στην ηχογραφημένη  συνομιλία Μιωνή – Παππά.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ζήτησε επίσης, από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «να αποπέμψει τον κ. Παππά από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».

«Δεν έχουμε ξανακούσει υπουργό Επικρατείας να αναγνωρίζει την ύπαρξη ενός παρακράτους που έβγαζε πολλά λεφτά» είπε ο κ. Πέτσας.

Ο Γιάννης Μπούγας, πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής ερωτηθείς για τυχόν επανάκληση του κ. Παππά, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, απάντησε πως δεν βλέπει να προκύπτει λόγος να κληθεί εκ νέου. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα για τις αιτιάσεις περί αποδοχής προϊόντος υποκλοπής από την Προανακριτική, είπε «ο  κ. Παππάς μας έδωσε απολύτως ρητά την συναίνεσή του να ακούσουμε το ηχητικό».

Επίσης είπε πως «σ’ αυτό το στάδιο, δεν μπορεί να γίνει δίωξη άλλου πολιτικού προσώπου, ούτε μετά τη δίωξη της Βουλής γιατί πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία της πρότασης, απόφαση από τη Βουλή και συγκρότησης ή έρευνας από Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή».

Ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι όταν μιλούσε για λεφτά εννοούσε τον επιχειρηματία Σαμπυ Μιώνη.

Από το Μεσολόγγι, χθες, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για προβοκατόρικες πρακτικές και κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι μπροστά στις εφιαλτικές προοπτικές για την οικονομία, επιχειρούν να στρέψουν αλλού την ατζέντα με ανύπαρκτα σκάνδαλα.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η συνομιλία Παππά -Μιωνή – Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση (video)

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜε τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιό συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΚΟΕ
Επόμενο άρθροΗ τρυφερή φωτογραφία του γάμου τους, πριν 16 χρόνια