Ανοιχτή σε βελτιωτικές ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις εμφανίζεται η κυβέρνηση, με στόχο τις ευρύτερες συναινέσεις κατά την ψήφισή του στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε ότι υπάρχει περιθώριο για βελτιωτικές ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο.

«Κατηγορηματικά ναι. Είμαστε σε επικοινωνία με όλα τα κόμματα και υπάρχει αυτή η διάθεση εκ μέρους της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση θα διασφαλίζεται πλήρως το Σύνταγμα, το οποίο περιλαμβάνει δικαιώματα και υποχρεώσεις για τους πολίτες. Θέλουμε να έχουμε αρμονική σύζευξη του δικαιώματος του «συνέρχεσθαι» -που προστατεύεται από το Σύνταγμα ώστε να γίνονται οι διαμαρτυρίες όλων εκείνων που το επιθυμούν με έναν οργανωμένο τρόπο- με την ανάγκη να μην καταπατώνται τα δικαιώματα των πολλών», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε την Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτά τα περί γραφικοτήτων και περί χούντας αποδείξτε ότι δεν υπάρχουν, αποδείξτε ότι όλα αυτά δεν υπάρχουν στο νομοθετικό διάταγμα της Χούντας» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη στάση στο νομοσχέδιο.

« Όπως φέρνει η ΝΔ το νομοσχέδιο δε μπορούμε να το ψηφίσουμε» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Το ΚΚΕ διοργάνωσε συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις. Η κεντρική εκδήλωση ξεκίνησε στις 20.00 το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε να αποσυρθεί άμεσα το κατάπτυστο -όπως το χαρακτήρισε – νομοσχέδιο και έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει νέους απαράδεκτους περιορισμούς στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Να αυξήσουμε τις ποινές σε όποιους βιαιοπραγούν, δήλωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, εξαπέλυσε επίθεση στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη λέγοντας ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για καταστολή, ενόψει του κύματος λιτότητας.

Ενστάσεις αλλά και προτάσεις για το νομοσχέδιο κατέθεσαν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟι αρχές της Ιταλίας ερευνούν 4 τράπεζες για καθυστερήσεις στην παροχή δανείων
Επόμενο άρθροΠρώτο «τρίποντο» μετά το restart για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, 3-1 την Τότεναμ